Sök

Region Gotland söker konstnärer i samband med Solbergabadets nybyggnation

Region Gotland planerar ett nytt badhus i Visby. Nu kan yrkesverksamma konstnärer och konstnärsgrupper anmäla intresse för gestalningsuppdrag till nya Solbergabadet.

Det nya badhuset byggs för att främja motion, simkunnighet och föreningars fortsatta utveckling. Här kan du läsa mer om projektet Nya Solbergabadet. Det är tre uppdrag som kommer att utlysas där konstnärer och konstnärsgrupper kan anmäla intresse för ett eller flera uppdrag.

Om det konstnärliga gestaltningsuppdraget

Det överordnade temat för konsten är ”Natur och kultur”. Det närmaste människan kommer att flyga är att flyta. I simhallen möter vi ett naturelement som tämjts till något vi kan omslutas av, flyta på, vila i och utmanas av. Vatten som bär oss – och är en förutsättning för livet. Vi möter också kultur i form av organiserad träning, tävling, rekreation, familjenöje, folkrörelse och friskvård.

Gestaltningen ska vara väl utförd såväl idémässigt som tekniskt. Konsten behöver kunna stå emot påfrestande miljö både inomhus och utomhus och inte vara underhållsmässigt krävande. Uppdragen förhåller sig till tre platser:

  • Det stora bassängrummet
  • Passagen till omklädningsrummen
  • Utomhusområdet utanför simhallen

Konstnärer kan söka ett eller flera uppdrag knutna till platserna.

Välkommen med din ansökan

Region Gotland bjuder nu in yrkesverksamma konstnärer och konstnärsgrupper att anmäla intresse för gestaltningsuppdraget. Intresseanmälan skickas via e-tjänsten som finns under ”Aktuella utlysningar” på gotland.se/offentligkonst

Välkommen med din ansökan senast klockan 23.59 den 10 mars 2024.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 februari 2024
Dela sidan