Sök

Regionträdgårds­mästaren Pernilla Johansson lämnar Region Gotland

Porträtt på kvinna i skuggan under ett träd

Efter elva år som regionträdgårdsmästare för Region Gotland avslutar nu Pernilla Johansson sitt arbete. Med sitt driv och variationsförmåga har hon varit till glädje för många gotlänningar genom åren. Nu tackar hon för sig och flyttar med familjen till Lund.

I elva har regionträdgårdsmästare Pernilla Johansson förgyllt grönytorna i Visby och över hela Gotland. Hon har sedan starten av sitt arbete gjort en rad arbeten för att försöka och utveckla grönområden både i Visby och runt om på ön.

– Det är både spännande och lite vemodigt att lämna, men det samtidigt är det bra att röra om lite i grytan, säger Pernilla Johansson, regionträdgårdsmästare Region Gotland.

Några av de arbetsområden hon har utvecklat genom åren är Södra hällarnas naturreservat, omdaning av Almedalen, Nordestrand och Snäcks badplats. Hon har även utvecklat strategier för lekplatser, utveckling av landsbygd och samarbete med samhällsföreningar, samarbete med Funkisam och tillgänglighetsfrågor, framtagande av gotlandsbönor, Slite badplats, Nybro bad och mycket mer.

Många gotlänningar känner till Pernilla Johansson för hennes kreativitet och driv och årligen är det många som ser fram emot ”Årets happening”. I år var olika typer av insektshotell som nu ska placeras ut runt om på ön. Tidigare ”Årets happening” har varit alltifrån skottkärror, hängmattor, pratande papperskorgar, kram och pusshållsplatser, sittkuddar och fågelholkar.

– Det är roligt att folk har uppmärksammat ”Årets happening”. Mest stolt är jag för är det blomstrande skottkärrorna som blev stort på andra ställen också, säger Pernilla Johansson.

Pernilla Johansson har även vunnit många priser för sina arbetsinsatser för Region Gotland bland annat, ”Innerstadens Guldros” 2024, Regionen arkitekturpris, Regionens förnyelsepris bästa monter 2016 och blivit årets tjänsteman 2014.

I september väntar nya äventyr då hon flyttar med familjen till Lund. Hon kommer där att fortsätta arbeta med grönt och blir då konsult med träd i fokus.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 juni 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt