Kontakt

Utbildningsledare
Jörgen Benzler
Mobil: 070-447 78 92
E-post: jorgen.benzler@gotland.se

Studie- och yrkesvägledare
Sofi Öhrn 
Telefon: 0498-20 36 96
E-post:  sofi.ohrn@gotland.se
 

 

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Yrkeshögskola

Här hittar du information om yrkeshögskoleutbildningar (YH) på Gotland eller YH-utbildningar på annan ort som vi genomför ihop med andra aktörer.

Yrkeshögskoleutbildningar drivs i nära samarbete med arbetslivet och svarar mot ett verkligt behov av kompetenser som finns på arbetsmarknaden. Idén är att snabbt kunna få fram kompetens som efterfrågas av arbetsgivare, i rätt mängd och på rätt plats.

Samtliga yrkeshögskoleutbildningar som ges i Sverige måste vara godkända av Myndigheten för yrkeshögskolan. Alla är de eftergymnasiala och berättigar till studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN).

Installationsingenjör – solel, lagring, laddning

Är du tekniskt lagd och vill vara med och leda arbetet mot Sveriges energi- och klimatmål? En installationsingenjör överser, projektleder arbete kring montering av solenergi, elbilsladdning och energiladdning med fokus på batteri.

I samarbete med KYH startar Region Gotland i augusti en yrkeshögskoleutbildning. En mindre grupp* studerande läser med Gotland som bas tillsammans med grupper från andra orter.

Sista ansökningsdag är den 14 maj.

Vill du veta mer?

Titta på hemsidan och kontakta KYH.

Vindkraftstekniker On & offshore

En vindkrafttekniker arbetar med underhåll och montering av vindkraftverk såväl på land som till havs. Viktiga kunskaper man ges genom utbildningen är kunskaper om el, mekanik och hydraulik. 

I samarbete med KYH startar Region Gotland i januari 2024 en yrkeshögskoleutbildning. En mindre grupp* studerande läser med Gotland som bas tillsammans med grupper från andra orter.

Ansökan öppnar den 1 augusti men det går bra att lämna en intresseanmälan.

Vill du veta mer?

Titta på hemsidan och kontakta KYH. 

Arbetsledare bygg och anläggning

En arbetsledare inom bygg och anläggning är länken mellan platschef och yrkesarbetare, och samordnar arbetet under ett projekt. Utbildningen är en satellitutbildning som kan läsas i Solna eller Visby.

I samarbete med Nackademin startar Region Gotland i augusti en yrkeshögskoleutbildning. En mindre grupp* studerande läser med Gotland som bas tillsammans med gruppen i Solna.

Ansökan är nu öppen och sista dag för komplettering är den 12 juni.

Vill du veta mer?

Titta på hemsidan och kontakta Nackademin.

 

*En mindre grupp förutsätter att det finns tillräckligt med antagna boende på Gotland.