Sök

Energi- och klimatrådgivning

Hitta på sidan

Energicentrum stärker gotlänningarnas möjligheter att ställa om till ett effektivt och hållbart energisystem. Här får du kostnadsfri rådgivning om hur du kan minska din energianvändning och miljöpåverkan.

Energicentrum vill höja den allmänna kunskapsnivån och samtidigt skynda på energiomställningen. Tillsammans med andra aktörer genomförs aktiviteter, initiativ och projekt med siktet inställt på ett helt förnybart energisystem 2040.

En del av den regionala utvecklingsstrategin

Region Gotland antog 2021 den regionala utvecklingsstrategin Vårt Gotland 2040 som vägleder arbete mot ett hållbart Gotland.

Det utarbetades också ett program som ska se till att strategin blir till handling. Etableringen av Energicentrum Gotland är en viktig del av genomförandeplanen för att leda klimatomställningen på Gotland.

Energicentrum är ett av Sveriges 15 regionala energikontor och ägs till 100 procent av Region Gotland.

Energi- och klimatrådgivning

På Energicentrums energi- och klimatrådgivning får du kostnadsfri och opartisk rådgivning om hur du kan minska din energianvändning och miljöpåverkan

Vi vänder oss till hushåll, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare, föreningar, organisationer och företag – små som stora – som vill göra en förändring.

Rådgivning kan ges digitalt eller genom personligt möte.

Information, tips och råd

På Energicentrums webbplats kan du som privatperson läsa mer om vad du kan göra för att gå mot en mer hållbar livsstil. Vill du producera egen el, är det dags att byta värmesystem eller funderar du på hur höga klimatutsläpp din arbetspendling skapar? Vi har samlat information, tips och råd till dig.

Här hittar du också aktuella seminarier, webbinarier och andra aktiviteter. De är alltid kostnadsfria.

Besök Energicentrums webbplats

Vad händer inom energiomställningen på Gotland? Ta del av senaste nytt, få tips och råd på Energicentrums egen webbplats.

Energicentrum

Skeppsbron 24

621 57 Visby

Energi- och klimatrådgivningen
0498-26 33 99

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Lämna synpunkter på vår nya webb

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 februari 2024
Dela sidan