Sök

Busstidtabeller och linjekartor

Här hittar du tidtabeller för våra bussar. Den ordinarie tidtabellen gäller från och med den 20 augusti 2023 och till och med den 15 juni 2024. Under sommaren gäller särskild sommartidtabell. Ändringar i tidtabellen kan göras och den senast gällande versionen publiceras alltid här och på gotlandskollektivtrafik.se. Du kan även använda Gotlands kollektivtrafiks reseplanerare för att hitta din resa.

Stadstrafiken i Visby omfattar busslinjerna 1 till 6. Linjerna 1 och 2 ersätts på kvällar och helger av linje 5. Anslutningstrafiken mellan Visby hamnterminal och Visby busstation tillgodoses av linje 6. Till regionbusstrafiken räknas busslinjerna 10 till 62. Regionbusstrafikens viktigaste knutpunkt är Visby busstation, där det finns bytesmöjligheter till och från Visby stadstrafik samt regionbusstrafikens linjer emellan.

Ordinarie busstidtabell gäller 20 augusti 2023–15 juni 2024:

Hela busstidtabellen

Visby stadstrafik – busstidtabell

Regionbusstrafiken – busstidtabell

Nu finns det en ny, uppdaterad version av den nu gällande ordinarie tidtabellen på gotland.se. Den innehåller en del nyheter:

  • Samtliga hållplatser som linjerna trafikerar finns med i pdf-filerna.
  • Som tidigare är en del hållplatser markerade med fotnoter, men vi har förenklat de fotnoter vi använder. Fotnoterna skiljer sig därför från de fotnoter vi har använt tidigare och från de som finns på de tryckta tidtabellsanslagen ute på hållplatserna.
  • Förändringarna gäller än så länge bara pdf-tidtabellerna på gotland.se. Tidtabellerna ute på hållplatserna ser ut som tidigare. När sommartidtabellen trycks 2024 kommer även tidtabellsanslagen ute på hållplatserna att få nytt utseende.
  • Några turer går endast fredag, natt mot lördag. Detta skriver vi nu som 24.00, istället för som tidigare 00.00.
  • Några turer går endast på lördagar, natt mot söndag, och på söndagar, natt mot måndag. Detta skriver vi nu som 24.00, istället för som tidigare 00.00.
  • Linjerna 10, 11, 12, 20, 22, 51 och 61, turerna 103 på morgonen och 120 på eftermiddagen, har förstärkningsturer som avgår 5 minuter före ordinarie turs avgångstid. Vi skriver inte längre ut dessa i tidtabellerna på gotland.se eftersom dessa kan ändras under tidtabellperioden. För att se vilka förstärkningsturer vi kör just nu, se separat sida namngiven Förstärkningsturer.
  • Fotnot angiven med liten bokstav används då något som har med just den hållplatsen att göra beskrivs.
  • Fotnot med stor bokstav anger något som kan påverkar hela turen, exempelvis att bussen inväntar färjan i Fårösund eller inväntar annan buss i Roma.

Om något är otydligt kontakta gärna Gotlands kollektivtrafiks kundtjänst på telefon: 0498-20 49 00, eller på mejl: info@gotlandskollektivtrafik.se.

Linje 2:

Nya, förhoppningsvis bättre anpassade körtider på samtliga turer på linje 2 och därför även nya avgångstider.

Linje 11:

Ordinarie tur 103 går via Bjärges.

Förstärkningstur 303 är indragen.

Förstärkningstur 203 kommer som linje 13 från Garde och byter namn i Roma till linje 11 tur 203.

Linje 12:

Förstärkningstur 203 börjar vid Väte affär.

Förstärkningstur 220 är indragen.

Linje 22:

Har fått en förstärkningstur på eftermiddagar, 220 som går till Bäl Bygdegård.

Linje 61:

Har fått två nya förstärkningsturer. En på morgonen som börjar i Stenkyrka, tur 203 och en på eftermiddagen till Stenkyrka, tur 220.

Linjekartor

Linjekartor ordinarie trafik

Logotyp
Gotlands kollektivtrafik

Biljetter, tidtabeller och bussar
Har du frågor om biljettförsäljning, tidtabell, kvarglömda saker, driftsfrågor om bussar och skolskjuts ring 0498-20 49 00. Denna kundtjänst är öppen när bussarna är i trafik.

Kundmottagningen på Visby busstation är öppen juni–augusti klockan 07.00–19.00 och september–maj vardagar klockan 08.00–17.00.

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 mars 2024
Dela sidan

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt