Gå till startsidan
Gå till startsidan
Sök

Gotlands hörselrehabilitering får toppresultat

En gruppbild med sju personer

På översta raden från vänster: Ida Björling, Matilda Bäckström, Daniel Leopold, Sofia Hertzman. På nedre raden: Anna Rödin, Anette Ohlsson, Astrid Karlsson. (Ola Malm kunde inte vara med när fotot togs.)

Hörselvården på Gotland hamnade i topp på parametrarna ”Tillfredsställelse och Nytta” och ”Kontakt/Information” och på femte plats när det gäller ”Funktion” i Hörselbrons, Nationellt kvalitetsregister hörselrehabilitering vuxna, första halvårsrapport 2023.

– Vi på Hörselvården Gotland är mycket glada och stolta över det fina resultatet. Det visar på att arbetet med bland annat gemensamma rutiner och informationsmaterial gett resultat och att vi bedriver en god och nära hörselrehabilitering, säger kommunikationsenhetens enhetschef Renée Adlertz.

Kvalitetsregistret Hörselbron är till för att utveckla och säkra vårdens kvalitet. Tre till sex månader efter avslutat hörselrehablitering får samtliga patienter en patientenkät hemskickad. Patienten svarar på frågor rörande tillfredställelse/nytta, kontakt/information och funktion. 58% av de gotländska patienterna valde att svara, vilket är den högsta svarsfrekvensen i landet.

På området ”tillfredställelse/nytta” fick Gotland toppresultatet 4,4 i medelvärde, ett medelvärde som även Jönköping hamnade på.

På området ”kontakt/information” toppade Gotland med medelvärdet 4,46, att jämföra med Stockholm på 4,17 och Västernorrland med sämst resultat på 4,05.

”Funktion” hamnar Gotland på en 5:eplats med 3,84 i medelvärde. Dalarna leder där med 3,91 medan Norrbotten får sämst medelvärde på 3,63.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 april 2024