Äldreomsorgslyftet
På den här sidan finns information om de olika utbildningssatsningar som erbjuds för medarbetare och chefer inom ramen för Äldreomsorgslyftet.
Äldreomsorgslyftet omfattar både personal inom Region Gotlands äldreomsorg och de privata utförare som har avtal med regionen.
Inom ramen för regeringens satsning Äldreomsorgslyftet genomför Region Gotland satsningen för att stärka och höja kompetensen för äldreomsorgens medarbetare, genom att ge tillsvidareanställda möjlighet till att genomgå utbildning på betald arbetstid.
Erbjudandet riktar sig till anställda både inom Region Gotland och hos externa utförare och vänder sig till dig som är tillsvidareanställd på ett särskilt boende eller inom hemtjänsten och som vill utbilda dig till undersköterska.
Erbjudandet innebär att du kan få upp till 30% av en heltid betald studieledighet. Du behöver under hela din studietid också arbeta i verksamheten minst 50%. Detta innebär att din totala sysselsättningsgrad som lägst kan vara 80% under tiden du studerar.
Allt som rör din ledighet och schema görs upp i samråd med din chef.
Undersköterska
Start av undersköterskeutbildningar inom Äldreomsorgslyftet kommer att ske under året. En första omgång startade i februari 2024 och ännu en börjar till hösten med start vecka 35. Platserna fördelas mellan hemtjänst och särskilt boende samt privata utförare, och anmälningar till utbildningarna gör din chef.
Specialistundersköterska 200 yh-poäng
Det är inte längre möjligt att påbörja studier till specialistundersköterska med stöd av Äldreomsorgslyftet.
Socialförvaltningen har valt att prioritera undersköterskeutbildning, då det är ett mål från socialnämnden att öka andelen grundutbildad personal inom äldreomsorgen.
Är du intresserad av att läsa en specialistundersköterskeutbildning på egen hand, så kan du läsa mer och ansöka här: Hitta utbildning - Yrkeshögskolan (yrkeshogskolan.se)
Enhetschef
För dig som arbetar som enhetschef finns möjlighet att studera med stöd av äldreomsorgslyftet. Utbildningen behöver ge högskolepoäng och ha en inriktning mot ledarskap inom äldreomsorgen.
För stöd med bedömning om utbildningen ryms inom äldreomsorgslyftet så ta kontakt med utbildningshandläggare (kontaktuppgifter nedan).
Kontakta Region Gotland
Region Gotlands kundtjänst
Saknar du specifika kontaktuppgifter kan du alltid ringa eller skicka e-post så hjälper vi dig att nå rätt person eller verksamhet.
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 2 september 2024