Sök

Podd: Örat mot vården

Hitta på sidan

I vår podd hör du berättelser från medarbetare om sitt arbete blandat med djupdykning i olika frågor med koppling till gotländsk hälso- och sjukvård och tandvård. Podden produceras av Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Region Gotland.

Du kan lyssna på podden här på webbsidan, men vi finns också på podcastappar så som Spotify och Podcaster.

Säsong 1 | Avsnitt 4: Det händer när du ringer efter en ambulans

Vad avgör hur snabbt en ambulans kommer? Hur går tankarna i ambulansen på väg ut på ett uppdrag? Får jag förtur på akutmottagningen om jag kommer med ambulans? Hör ambulanssjuksköterska Sara och verksamhetschef Cecilia berätta om vad som händer när du ringer efter ambulans på Gotland. Båda två jobbar på Samariten Ambulans AB, som på uppdrag av Region Gotland bedriver ambulanssjukvård. Samtalet leds av Magne Hovland, kommunikatör.

Publicerad 9 februari 2024. Längd: 23 min. 20 sek.

Säsong 1 | Avsnitt 3: Det händer på akuten när du väntar

Häng med när sjuksköterskorna Fanny och Daniel tar oss med på akutmottagningen på Visby lasarett. Varför är akutens huvudentré låst? Hur går det till när jag kommer till akuten? Hur gör akuten för att prioritera bland alla patienter? Dessa och fler frågor får du svar på i det här podavsnittet. Samtalet leds av Magne Hovland, kommunikatör.

(Publicerad 18 december 2023. Längd: 25 min 31 sek)

Säsong 1 | Avsnitt 2: 1177 på telefon Gotland

Telefonsjuksköterskorna Karin Petersson och Milo Lindhe berättar om hur de arbetar för att på bästa sätt kunna hjälpa dig när du ringer 1177, eller sjukvårdsrådgivningen som många också kallar tjänsten. Samtalet leds av Magne Hovland, kommunikatör.

(Publicerad 13 november 2023. Längd: 14 min 47 sek)

Säsong 1 | Avsnitt 1: Hör Émilie berätta om intensivvården

I premiäravsnittet hör du Émilie Brannestam berätta om sitt jobb som intensivvårdssjuksköterska och utbildningsansvarig inom intensivvården på Visby lasarett.

(Publicerad den 16 oktober 2023. Längd: 24 min 18 sek)

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt

Lämna synpunkter på vår nya webb

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 februari 2024
Dela sidan