Sök

Gruppspel ensemble

Förutom att det är kul det är att spela med andra så utvecklas du även musikaliskt genom gruppspel. Det finns ett brett utbud att välja bland på kulturskolan.

Tuesday Show

För dig som spelar blåsinstrument finns möjlighet att vara med i vår orkester för låg- och mellanstadieåldrar. Vi gör olika framträdanden och deltar i jul- och påskparaden tillsammans med Ö-bandet, skolans orkester för de äldre blåsarna. Efter några år i Tuesday Show blir en naturlig fortsättning att fortsätta orkesterspelet i Ö-bandet. Har du frågor - kontakta Maria Nyberg Jobs.

Blåsorkesterskola

I BOS (BlåsOrkesterSkola) får man på ett lustfyllt sätt prova på att spela blåsinstrument tillsammans. Vi använder oss av små instrument i plast som är anpassade för barn, men där man lär sig den riktiga blåstekniken.

Dessutom sjunger vi sånger med olika teman, tränar puls och rytm genom rörelse, klapp och dans och lär oss enkel notlära.

Du som är intresserad av blåsinstrument men är för gammal för detta kan anmäla dig direkt på det instrument du är intresserad av för individuella lektioner. Där kommer du också att bli erbjuden att spela i orkester.

Vi träffas på tisdagar, klockan 17.00–17.40 på kulturskolan i sal 3099 på övre plan i Sävehuset (Säves väg 10 A.)

I ansökningsverktyget hittar du kursen under "Nyfiken – Pröva på".

Det går bra att komma och prova gratis en gång.

Ö-bandet

Kulturskolans blåsorkester för elever på högstadiet och gymnasiet heter Ö-bandet. Den är öppen även för vuxna blåsare. Vi marscherar och gör parader. Ö-banet spelar en blandad repertoar – allt från Taube till Beatles och Michael Jackson. Vill ni att Ö-bandet ska komma och spela kan ni höra av er till: Åsa Österdahl.

Tvärflöjtsensemble

För dig som spelat några år. Vi har en blandad repertoar men med tonvikt på jazz- pop- och latinamerikansk musik. Förutom den vanligaste tvärflöjten (sopran) använder vi också altflöjten. Har du frågor - kontakta Maria Nyberg Jobs.

Saxofonensemble

För dig som spelat några år. Vi har en blandad repertoar men med tonvikt på jazz- pop- och latinamerikansk musik. Vi spelar på alt- tenor och barytonsaxofon. Har du frågor - kontakta Maria Nyberg Jobs.

Blockflöjtensembler

Efter att ha lärt sig grunderna på sopran- och altflöjten kan du få möjlighet att delta i våra olika ensembler där man även kan få spela på de övriga flöjterna. Har du frågor - kontakta: Annika Hansson Gardelius.

Kammarmusik

På torsdagar klockan 16.00–18.00 finns möjlighet för kulturskolans elever att spela tillsammans i mindre ensembler – cirka 3–4 elever, ofta på olika instrument. De lär sig att lyssna efter varandras stämmor och lär känna de andra instrumentens klangfärger. De får ta stort eget ansvar för sin stämma och tränar örat att höra stämman i samklang med de andra.

Lärare på kammarmusikensemblerna är Anna Landhage och Annika Hansson Gardelius.

Sinfonitvåan

Symfonitvåan är en orkester som träffas varje onsdag klockan 16.30–17.10 i rum 3099 på Kulturskolan. Ansvariga pedagoger: Håkan Renard eller Andreas Kongshaug.

Pop- eller rockgrupp

Du som vill vara med i en pop- eller rockgrupp under ledning av lärare från kulturskolan kan höra av dig till oss. Du bör ha spelat ditt instrument lite innan.

Om du inte själv har förslag på gruppkompisar så kanske vi kan hjälpa till att hitta andra intresserade. Grupperna leds till en början av våra lärare men blir mer och mer självständiga med tiden.

El Sistema

Vi startade vår El Sistema-verksamhet hösten 2018 med undervisning i blåsinstrument på två skolor: en i Visby och en i Hemse. Vi har även undervisning i körsång. Förhoppningen är att kunna jobba långsiktigt, att musiken ska bli en angelägenhet. Barnen träffas två gånger i veckan i starten, i helgrupp båda gångerna. Senare kommer det ena tillfället vara grupplektioner på de olika instrumenten. Familjefika arrangeras två gånger per termin. Vi erbjuder den här kostnadsfria verksamheten bara till utvalda grupper.

Är du intresserad av att veta mer så besök gärna stiftelsens hemsida.

Världsmusikbandet

Kulturskolans världsmusikband har funnits sedan 1998. Världsmusikbandet spelar folkmusikbaserat med influenser från hela världen. Det är ett band där alla instrumentgrupper kan få plats. Stråk, träblås, bleckblås, piano/keyboard, gitarr/mandolin, bas och slagverk. Dessutom händer det att vi sjunger. Alla låtarna arrangeras gemensamt i gruppen. Melodier och stämmor lärs in på gehör. Stämmorna är anpassade efter varje individ. Bandet som består av ungdomar i åldern 15–19 år, drivs i treåring projektform av Kulturföreningen Kött. Efter det byts medlemmarna ut och ett nytt band bildas.

Världsmusikbandets första år består mest av repetitioner med enstaka spelningar. År två arrangeras Svängrum och tredje året spelar bandet in en CD och åker på turné.

Lauparefolki är den nionde generationen av Världsmusikband på Kulturskolan och är inne på sitt tredje år.

Världsmusikbandet spelar på tisdagar klockan 16:00-17:30

Ansvariga för projektet med Världsmusikbandet är Håkan Renard och Stefan Magnusson.

För spelningar och information – kontakta: Håkan Renard eller Stefan Magnusson.

Kontakta Region Gotland

Anna L
Anna Landhage
Piano och barnkör
Kenneth W
Kenneth Waernquist
Gitarr, slagverk, orkester, kultur i skolan
Håkan Renard
Håkan Renard
Fiol, ensemble och världsmusikband
Stefan
Stefan Magnusson
Slagverk, elbas, kontrabas, orkester
Krister D
Krister Dahlström
Gitarr, gitarrensemble, trummor
Maria Jobs
Maria Nyberg Jobs
Saxofon, flöjt, piano, klarinett
Åsa Ö
Åsa Österdahl
Horn, trumpet, baryton, trombon, bastuba, piano, sång, kör, orkester, klassundervisning
Annika Hansson Gardelius
Blockflöjt
Kulturskolan Gotland

Säves väg 10A, Visby

Kulturskolan Gotland, 621 82 Visby

Kulturskolan finns på facebook:
www.facebook.com/kulturskolan.gotland

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 september 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00