Sök

Starta och driva företag

Är du ny företagare? Är du en företagare som har funderat på att flytta hela eller delar av din verksamhet till Gotland? Är du en företagare som vill utveckla din verksamhet?

Då är du i gott sällskap med drygt 9 000 andra företagare. Det finns många skäl till att vara entreprenör och företagare på Gotland. Här finns en stark tradition av småföretagande och det startas årligen många nya företag på ön.

Många lockas av livsmiljön – att leva och verka på en av Sveriges vackraste platser. En speciell bonus är också Gotlands starka varumärke liksom närheten till storstadsregionerna, Sverige och världen.

För dig som vill starta nytt eller växa ditt företag på ön finns ett väl utvecklat system för att främja företagande och nyetablering. Det består av många samverkande intressenter som ger stöd och hjälp för att göra ditt entreprenörsliv på Gotland så smidigt som möjligt.

På gotland.com har vi under namnet Gotland Grow samlat information som kan hjälpa företagare som vill starta nytt eller få företaget att växa.

Här nedan hittar du också en tillståndsguide.

Övrig företagsrådgivning på Gotland

Almi Företagspartner

Almi Företagspartner erbjuder gratis rådgivning för både nya och befintliga företagare. Almi har också starta-eget-kurser och utvecklingsprogram.

Almi Företagspartner Gotland

Business Sweden

Business Swedens syfte är att hjälpa svenska företag att nå sin fulla internationella potential.

Business Sweden

Coompanion

Coompanion ger råd och stöd till personer som vill starta kooperativa företag.

Coompanion Gotland

Energicentrum

Här får du kostnadsfri och opartisk rådgivning om hur du kan minska din energianvändning och miljöpåverkan.

Energicentrum Gotland

Exportkreditnämnden

Exportkreditnämnden har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering.

Exportkreditnämnden

Hushållningssällskapet

Hushållningssällskapet på Gotland bedriver försöksverksamhet och omfattande rådgivningstjänster som spänner över bygg, ekonomi, miljö, växtodling, ekologiskt lantbruk, husdjur, företagsutveckling på landsbygden, avbytartjänst samt mat- och hälsofrågor.

Hushållningssällskapet på Gotland

Gotland Grönt Centrum

Gotland Grönt Centrums affärsidé är att utbilda, utveckla och sälja tjänster inom naturbruk och lantbruksprodukter samt vara en attraktiv mötesplats för de gröna näringarna.

Gotland Grönt Centrum

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Networks ger bland annat stöd till små och medelstora företag och öka internationaliseringen som sedan ska leda till ökad tillväxt och förnyelse hos företagen.

Enterprise Europe Network

Science Park Gotland

Science Park Gotland har en företagsinkubator där du som har en affärsidé med tillväxtpotential kan få stöd. De erbjuder även evenemang och driver nätverk inom exempelvis den gotländska teknikbranschen, e-handeln och spelindustrin.

Science Park Gotland

Verksamt.se

Verksamt.se är en webbportal som riktar sig till företagare. Den innehåller information och tjänster från statliga myndigheter så som Skatteverket och Bolagsverket.

Verksamt.se

Relaterad information

Kontakta Region Gotland

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
23 januari 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00