Sök

Sommarvikarie äldreomsorgen och omsorgen

Välkommen att jobba hos oss sommaren 2025! Ansökan öppnar 12 december.

Sommar

Ansök här

  • Ansökan är nu stängd för sommaren 2024.

    Välkommen åter inför sommaren 2025! Ansökan öppnar 12 december.

Vem kan sommarjobba hos oss?

Vi söker dig som är godhjärtad, positiv och har ett genuint intresse av att vilja jobba med människor. Om du vill jobba hos oss är det meriterande, men inte ett krav, att du har någon form av utbildning eller erfarenhet inom vård och omsorg sedan tidigare.

Det är ett krav att du kan tala och göra dig förstådd på svenska samt har fyllt 18 år med undantag för om du studerar vård- och omsorgsprogrammet, då får du lov att jobba hos oss från 16 år fyllda.

Kommer du från fastlandet men vill spendera din sommar på Gotland? Du kan få hjälp med ekonomiskt bidrag till både resa och boende. Mer information finns längre ner.

Vänligen notera att sommarbonusen ej gäller för ordinarie medarbetare eller för dig som i dagsläget jobbar hos oss som långtidsvikarie och därmed redan ingår i grundbemanningen över sommaren.

Inom äldreomsorgen kan du arbeta på ett äldreboende, demensboende, inom hemtjänsten eller på korttidsenheten.

Äldreboenden och demensboenden: Här jobbar du i team tillsammans med sjuksköterskor och annan legitimerad vårdpersonal för att ge de boende en god livskvalitet och en meningsfull vardag. Boendena är bemannade dygnet runt och finns på sex orter runt om på ön: Fårösund, Slite, Bro, Klintehamn, Roma och Visby.

Korttidsenheten: Här ger du vård till brukare som beviljats tillfällig vistelse för återhämtning efter sjukhusvistelse, växelvård eller för de som är i väntan på plats till ett äldreboende. Korttidsenheten ligger i Visby.

Hemtjänsten: Här får du göra hembesök hos brukare som ännu bor kvar hemma, men som har behov av hjälpinsatser för att klara vardagen. Det finns hemtjänstgrupper med områden som täcker hela ön.

Inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning finns många olika verksamheter. Vi har gruppbostäder, servicebostäder, barn- och ungdomsverksamheter, mobila team, boendestöd, dagliga verksamheter och ett socialpsykiatriboende. Våra verksamheter finns i Visby, Slite, Hemse och Klintehamn.

Arbetet hos oss innebär att ge stöd, service och omvårdnad till personer med funktionsnedsättning utifrån beslut om insatser. Vi arbetar med individuella genomförandeplaner och att målet är att våra brukare ska få ett så självständigt liv som möjligt.

Hur går det till att söka jobb inom omsorgen?
Du skickar in din ansökan digitalt här: Sommarvikariat i omsorgen 2024

När du har skickat in din ansökan får du en bekräftelse via mejl där du själv kan boka tid för en digital intervju. Efter intervjun kontaktar vi dina referenser och du får lämna utdrag från belastningsregistret innan vi lämnar besked om anställning.

Om du hellre vill svänga förbi på en fysisk intervju i Visby så kan du besöka oss när vi har öppet för drop-in intervjuer vilket är varje tisdag hela våren klockan 15 till 17. Mer information ser du under fliken Drop-in intervjuer i Visby.

Observera att vi inte tar emot ansökningar på telefon eller via mejl.

Vad har ni för åldersgräns?
Du måste ha fyllt 18 år innan din första anställningsdag för att få arbeta. Det finns dock ett undantag för elever som går vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet, då kan du arbeta från 16 år fyllda.

Behöver man ha utbildning eller tidigare erfarenhet?
Nej, men det är önskvärt och meriterande om man har en utbildning med inriktning mot vård och omsorg. För att arbeta natt krävs det däremot tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete.

Vilka är arbetstiderna och hur mycket får man arbeta?
Alla som vill får lov att arbeta heltid. Hos oss är det 37 timmar per vecka. Du arbetar schemalagd arbetstid dagtid, kvällar och helger. Det vanligaste är att du arbetar varannan helg, man du kan även arbeta endast natt. Då är det vaken natt och tiderna varierar beroende på vilken enhet man arbetar på.

Vad ligger lönen på och när får man den utbetald?
Vi går under Kommunals löneavtal. Lönen är individuell och differentierad och baserad på den anställdes kompetens, erfarenhet och ålder. Lönen betalas ut den 27:e månaden efter, infaller den 27:e på en helg så betalas lönen ut närmaste vardag innan. Det du arbetar i juni får du alltså lön för den 27 juli.

Får man introduktion innan man börjar arbeta?
Introduktion på arbetsplatsen sker tillsammans med ordinarie personal, det är minst tre dagar men alltid individuellt utifrån vad man har för arbetslivserfarenhet med sig. Det är obligatoriskt att göra webbutbildningar innan man får sin anställning, det innehåller bland annat Basal Hygien och demensutbildning.

Vi har även utbildningar med baskunskaper inom omvårdnad tillsammans med Vuxenutbildningen för den som inte har arbetat inom äldreomsorgen tidigare.

Måste man lämna utdrag från belastningsregistret för att jobba inom äldreomsorgen?
Ja, det är ett krav att det ska visas upp innan erbjudande om anställning.
Här kan du beställa utdrag ur belastningsregistret

Jag hittar inte svar på min fråga?
Välkommen att kontakta omsorgsjobb@gotland.se

Vi vet att det är svårt att hitta boende på Gotland under sommaren. Men vi har samlat tre goda tips här som vi hoppas ska kunna hjälpa dig:

  1. Vi har ett fyrtiotal boenden runt om i Visby som vi kan hjälpa till att förmedla. Hyran på dessa boenden varierar. De brukar gå åt snabbt så ett tips är att ansöka tidigt och samtidigt hålla koll på Blocket och andra bostadssidor för att inte missa andra möjligheter.
  2. Detta året testar vi för första gången att ha en egen webbsida där privata hyresvärdar kan annonsera sina privata bostäder till våra sommarvikarier. Ungefär som en digital anslagstavla. Har du tur kan du hitta något där!
  3. Kommer du från fastlandet? Om du inte är folkbokförd på Gotland så kan du ta del av vårt Fastlandserbjudande. Det innebär ekonomiskt bidrag till hyra och resa. Läs mer under fliken Fastlandserbjudande som finns lite längre upp.

Kontakta Region Gotland

Rekrytering- och bemanningsenheten

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 november 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00