Sök

Kock

I augusti 2024 startade en utbildning till kock. Att utbilda dig till kock är att utbilda dig till ett framtidsyrke med mycket goda möjligheter till anställning.

Tjej med kockmössa och förkläde som rör i en kastrull.

Efterfrågan på kompetent och utbildad personal är ständigt i fokus inom restaurang­­branschen.

I utbildningen varvas teori och praktik. Vissa dagar är det teori och andra dagar är det arbete i metodkök där du får lära dig grunderna i matlagning.

Utbildningen innebär allt från tillredning av klassiska kalla och varma rätter till att skapa egna menyer och mera avancerade rätter mot utbildningens slut.

Projektarbeten och temakvällar förekommer och det ingår studiebesök inom olika områden. När det inte är schemalagd undervisning kan du få hemuppgifter.

Inga kostnader för mat och dryck tillkommer men viss utrustning och littertur måste eleven själv skaffa.

Kvällsundervisning förekommer

Av schematekniska skäl förekommer kvällsundervisning vissa dagar och vänligen observera att schemat kan komma att ändras under utbildningens gång.

Arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår mycket arbetsplatsförlagt lärande (APL) under din utbildning och redan en bit in på första terminen kommer du att vara ute och praktisera i ett kök två dagar i veckan.

Därefter får du en längre APL-period under slutet av vårterminen. Efter utbildningen har du de kunskaper som behövs för att arbeta som kock på restaurang och storkök.

Kurserna du läser ingår i Skolverkets nationella yrkespaket och du får betyg i alla kurser som ett bevis på din värdefulla utbildning.

Dessa kurser ingår i utbildningen

  • Hygien, 100 poäng
  • Livsmedels- och näringskunskap 1, 100 poäng
  • Matlagning 1, 100 poäng
  • Matlagning 2, 200 poäng
  • Matlagning 3, 200 poäng
  • Matlagning 4, 200 poäng
  • Mat och dryck i kombination, 100 poäng

Studieperiod: 12 augusti 2024–27 juni 2025
Studietakt: Utbildningen är på heltid och berättigar till CSN
Förkunskapskrav: Grundskola eller motsvarande
Sista ansökningsdag: Ansökan är stängd

Du kan utbilda dig till kock genom att gå en lärlingsutbildning eller validera dina kunskaper

Läs mer om hur det fungerar att validera eller gå en lärlingsutbildning:

Validering | Region Gotland

Om lärlingsutbildning | Region Gotland

Du ansöker på vuxenutbildningen Gotland

Kontakta Region Gotland

Camilla Jåfs
Samordnare för yrkesutbildningar på vuxenutbildningen Gotland.

Gesällgatan 7

621 82 Visby

Jonny Jonasson
Legitimerad restauranglärare på vuxenutbildningen Gotland
Vuxenutbildningen

Gesällgatan 7

621 82 Visby

Expedition
Till expeditionen kan du vända dig med allmänna frågor om ansökningar, intyg, blanketter med mera. Den ligger i rum 28 vid huvudentrén.

Telefontider
Måndag 08.00–15.30
Tisdag 08.00–12.00
Onsdag 08.00–15.30
Torsdag 08.00–15.30
Fredag 08.00–12.00

Lunchstängt
12.00–13.00

Receptionen har lunchstängt
11.30–12.00

Kontaktuppgifter till utbildningsansvariga hittar du på respektive utbildningssida.

Du som redan studerar hos oss hittar fler kontaktuppgifter till personal och lärare via lärplattformen Itslearning.

Kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare
För dig som vill ha råd och stöd i ditt framtidsval kring studier och yrke.

E-post: syvforvuxna@gotland.se

Följ vuxenutbildningen på facebook
facebook.com/vuxenutbildningengotland

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
8 januari 2025

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00