Sök

Byta skola eller program

Hitta på sidan

Ångrar du ditt gymansieval? Oavsett hur noga du har tänkt efter så kan det visa sig att programmet eller skolan du valt inte passar dig, eller så kanske du helt enkelt ska flytta och byta ort.

Ju tidigare du kommer på att du vill byta program eller gymnasieskola, desto lättare blir det för dig att klara alla kurser. Genom ett tidigt byte (innan skolstart eller några veckor in på utbildningen) slipper du läsa ikapp, gå om ett år eller läsa ytterligare kurser för att hänga med i undervisningen på ditt nya gymnasieprogram.

För att kunna byta program/gymnasium måste det finnas lediga platser kvar för dig på det gymnasieprogram du vill gå istället.

Går du i bytesfunderingar: kontakta studie- och yrkesvägledaren på din nuvarande skola. Tillsammans kan ni göra upp en plan för dina fortsatta studier.

Om du ska flytta

Om du ska flytta till en annan kommun är din nya kommun skyldig att erbjuda dig en utbildningsplats på något av sina gymnasium. Du bör även då kontakta din nuvarande studie- och yrkesvägledare som hjälper dig med kontakterna och att se över vilka kurser du kan få tillgodoräknade och om du behöver läsa ikapp något. Detta för att du inte ska missa kurser som du behöver till ditt slutbetyg.

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt

Lämna synpunkter på vår nya webb

Sidinformation

Senast uppdaterad:
12 december 2023
Dela sidan