Om Stånga skola
Stånga skola är en skola med värme och gemenskap som grund för nya kunskaper.
Stånga skola omfattar förskoleklass till grundskola år 6 och fritidshem. Eleverna går vidare till Högbyskolan i årskurs 7-9.
Stånga skola verkar för ett livslångt lärande i en miljö som präglas av trygghet, glädje och gemenskap. Alla som arbetar i Stånga ser alla elever som allas ansvar. Alla elever ska få möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Vi har höga förväntningar på eleverna och ger dem förutsättningar för att lyckas genom strukturerad undervisningsmiljö med tydligt mål och syfte samt aktivt stöd från lärare och fritidspersonal.
Elevernas inflytande och medverkan värdesätts högt liksom att utveckla kreativitet, företagsamhet, miljömedvetenhet och känsla för hembygdens kultur och natur. I skolans närhet finns många natur- och kulturhistoriska platser, bl a natur- och kulturstigen längs Strömmaån och det vackra Stabbgardsänget.
Fritids har planerad rastverksamhet och skolgården är stor med möjlighet till många olika aktiviteter. 2021 vann fritids regionens förnyelsepris. De flesta elever går på fritids och många stannar även kvar på mellanstadiet. Fritids har anlagt två ”uteklassrum” med lägerplats i närområdet. I närområdet finns även bowlinghall, tennisbanor och Malmen.
Eleverna har idrott och slöjd i Garda skola. Moderna språk och hemkunskap läses under årskurs 6 på Högbyskolan.
Stånga skola är en partnerskola till universitetet Campus Gotland och tar emot lärarstudenter.
Klasserna vid Stånga skola
- Förskoleklass: Lena Falke och Jennie Björk
- Årkurs 1: Hanna Ekström och Tina Anthin
- Årkurs 2-3: Hanna Ekström, Tina Anthin
- Årkurs 4: Sara Snöbohm
- Årkurs 5: Therese Olofsson
- Årkurs 6: Sara Snöbohm och Irene Olofsson
Slöjd: Dag Ramberg, Marie Nyman
Idrott: Susanne Agili
Musik: Andreas Bäckman
Specialpedagog: Viktoria Genstrand, Ingela Johnsson-Olofsson
Speciallärare: Kristina Ansin
Fritidshemmet
- Stånga skolas fritidshem har sin hemvistelse samt delar av sin verksamhet på övervåningen i skolans lokaler, men undervisning sker även över hela skolgården. Vi kan därmed erbjuda en stor variation av miljöutbyte för eleverna i verksamheten.
- Vi har eleven och relationer i fokus, där vi arbetar med att stärka och utmana dem för att våga pröva nya saker utifrån Lgr-22. I vår verksamhet har vi inslag av digitalisering, skapande, rörelse samt gruppstärkande aktiviteter för att främja den sociala förmågan.
- Vi går kontinuerligt till skogen som vi har i vårt närområde, där erbjuder vi ett miljöombyte som främjar lek, kreativitet samt att vi tränar på allemansrätten och medvetenhet i trafiken.
- Vi som arbetar här på fritids är: Andreas, Cecilia, Mårten, Pontuz och Tom.
Köket
Skolan har ett eget tillagningskök. Camilla arbetar i köket. Vill ni kontakta henne så ring 070-090 99 82.
Vi följer den rekommenderade matsedeln.
Kontakta Region Gotland
Region Gotlands kundtjänst
Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 3 november 2024