Så här arbetar vi på Solklintskolan
Vi på Solklintskolan arbetar för en gemensam trygghet och kunskapsutveckling för alla elever. Alla vuxna har lika stort ansvar för alla elever.
- Eleverna har inflytande över sin lärprocess inom ramen för läroplan/kursplan.
- Alla pedagoger, elever och lärare har tillgång till den nätbaserade lärplattformen Schoolsoft, vilket är ett slutet system som Region Gotland använt sedan 2010. Här har elever, föräldrar och personal ett gemensamt forum för meddelanden/information, närvaro, scheman, omdömen med mera. Här skrivs individuell utvecklingsplan (IUP) och utvecklingssamtalen dokumenteras och kopplas till styrdokumenten/ämnesplaneringarna.
Profilerade områden
Livsstil och hälsa
Solklintskolans profil har de senaste åren varit livsstil och hälsa.
Att röra på sig, ha en sund livstil och mental hälsa är viktigt att utveckla redan i unga år. Eleverna har idrott och/eller rörelse vid 2 pass i veckan, vi har som mål att ha pulshöjande aktiviteter varje dag. Eleverna har även möjlighet att välja fysisk aktivitet på skolans val.
Skolskogen och vårt bulhus "Utgård" möjliggör vistelse ute i skog och mark, för såväl fyspass på schemat som utedagar på fritids.
Andra prioriterade områden är språk och matematik. Satsningen har de senaste två åren märkts bland annat genom extra stödinsatser för att förebygga svårigheter med till exempel läs/skrivutvecklingen i tidiga åldrar samt kompetensutveckling av personalen inom området. Inom matematiken har en stor satsning påbörjats både med utbildning och med uppbyggnaden av mattelabb. Vägen till logiskt tänkande, matematisk abstraktion och ett matematiskt språk lär man sig självklart bäst genom att få arbeta konkret och med hela kroppen och alla sinnen! Digitalisering/programmering ingår numera i läroplanen för flertalet ämnen.
Elevråd
Syfte:
Att ge eleverna delaktighet, medansvar och få insyn i de rättigheter och skyldigheter vi har i samhället.
Mål:
Större inflytande över sin utbildning och över det inre arbetet i skolan och att arbeta i demokratiska former.
Hur:
Varje klass i årskurserna F till 9 utser representanter till elevråd.
Årskurs F till 2 har ett elevråd, och årskurs 3 till 6 har ett elevråd och årskurs 7 till 9 har ett elevråd.
Klassråd hålls före varje elevrådsmöte.
Klasserna kommer med uppdrag till elevrådet.
Elevrådsrepresentanterna delger sina respektive klasser vad som avhandlats och beslutats. Varje mentor är ansvarig för att en dialog mellan elevrådet och varje klass kommer till stånd.
Elevrådet träffas cirka en gång i månaden och därutöver vid behov inför arrangemang och uppdrag.
Kontakta Region Gotland
Region Gotlands kundtjänst
Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.
Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 30 november 2023