Om Solklintskolan
Solklintskolan har elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolan är vackert belägen vid kyrkberget mitt i Slite.
Läget gör att skogen är nära, likaså stranden och andra naturupplevelser. Samhället med alla affärer, företag och kommunikationer ligger 5 minuters promenad från skolan, vilket gör att närsamhället blir en given del av skolarbetet.
I byggnaden inryms förskoleklass till årskurs 9 med cirka 200 elever, ett fritidshem och ungdomsgården Bubblan. I verksamheten finns även Oasen, vår samundervisningsgrupp tillsammans med särskolan. Dessutom har vi Solstudion som är en särskild undervisningsgrupp för årskurs 7 till 9.
Vid entrén ligger skolans stora bibliotek, en ljus fristad för såväl eget läsande som en plats för informationssökning och lärande.
I skolbyggnaden finns även Slite förskola.
Rastaktiviteter
Forskningen visar att elever som rör sig kontinuerligt har lättare att ta till sig kunskap. Helst ska man ha en pulshöjande aktivitet varje dag. I och med dessa rön satsar Solklintskolan på att bygga upp organiserade rastaktiviteter. I nuläget har vi en förstelärare som har detta i fokus.
Välkommen till restaurang Solsidan!
Här erbjuds eleverna en allsidig kost baserad på tallriksmodellen. Det finns även möjlighet till att få specialkost om så önskas.
Äter du specialkost? Kom ihåg att ringa och sjukanmäla dig till köket!
Du kontaktar oss genom att ringa telefon: 0498-20 44 79
Skolbiblioteket
Det bemannade skolbiblioteket på Solklintskolan är som ett nav för hela skolan. Det är det första en besökare möter när den kommer till skolan vilket betyder att vi lotsar besökare rätt i byggnaden.
Vår huvuduppgift är att hjälpa elever och personal med in- och utlån av böcker. Vi lånar även ut annat material som tangentbord, hörlurar med mera.
Förutom att biblioteket är ett ställe där man kan komma och läsa och få en lugn stund på dagen så kan vi hjälpa eleverna med annat också. Ibland behöver de få nya scheman, veta vilken elevgrupp de tillhör, låna ett spel eller köpa nya pennor, radergummin och linjal.
Vår balkong är en studiemiljö som kan nyttjas vid behov av elever och personal. Eftersom vi alla på skolan strävar efter att eleverna ska klara kunskapskraven försöker vi i biblioteket hjälpa lärarna bland annat genom att ha bibliotekskunskap, boktips och ta fram lämpliga böcker på rätt läsnivå. Även förskolan nyttjar biblioteket lite då och då.
Dagens lucka
Dagens lucka är skolans adventskalender. Under hela december månad har vi en fråga för varje dag anpassad efter ålder. Alla som lämnar in rätt svar har chans att vinna ett paket.
Utställningar
På skolan så behöver eleverna ibland en neutral plats för att visa upp sina skolarbeten och biblioteket har gott om utrymme för dessa ändamål.
Elevcafé
Här kan du som är elev köpa ett billigare mellis för att få upp energin igen. Du kan även köpa dig ett alternativ till frukosten om du skulle råka missa den på morgonen. Vi kan enbart ta emot kontanter.
Vi jobbar efter Region Gotlands måltidspolicy och försöker hålla ett nyttigare sortiment och ett bättre alternativ till godis.
Välkomna!
Solklintskolans fritidshemsverksamhet
Solvändan
Årskurserna F till 6 har ett fritidshem, Solvändan, som idag har cirka 50 barn inskrivna. Solvändans fritids finns tillgänglig för alla skolbarn som så önskar till och med 12 års ålder. Fritids har öppet från klockan 06.00 till 18.00 om behov finns.
Den pedagogiska verksamhetsplanen finns integrerad i skolans övriga verksamhetsplan och innefattar skapande verksamhet i olika teman, utedagar och naturligtvis elevaktiva val.
Klasserna
Solklintskolan består av 14 klasser förskoleklass (F) till 9 fördelade under arbetslagen: F till 6, årskurs 7 till 9 samt Oasen och Solstudion.
Oasen samundervisningsgrupp
Oasen är en av Region Gotlands samundervisningsgrupper. Detta är ett samarbete mellan grundsärskolan och grundskolan. I undervisningen följer eleverna sin respektive kursplan. Eleverna har en anpassad lärmiljö.
Solstudion
En särskild undervisningsgrupp för elever i årskurs 7 till 9. Här kan elever som har förmågan att uppnå kunskapskraven erbjudas undervisning i ett mindre sammanhang. Eleverna erbjuds också mer tid och en anpassad lärmiljö.
Kontakta Region Gotland
Region Gotlands kundtjänst
Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.
Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 13 juni 2024