Så här arbetar vi på Norrbackaskolan
Skolområdet Norrbacka – S:t Hans - Polhems verksamhetsidé är att barnen ska få stor trygghet och goda kunskaper samt kunna ta ansvar både för inlärning och sitt sätt att vara. Vi sätter kunskapen högt och att göra eleverna målmedvetna.
Värdegrund och vision
Under året har vi värdegrundande aktiviteter både årskursvis samt hela skolan gemensamt. Via klassråd och elevråd får eleverna vara med att påverka hur vi har det på skolan kring trivsel och arbetsmiljö. Alla elever är med och beslutar kring våra trivselregler som diskuteras varje år. Beslutade regler för läsår 21/22 är.
Utvecklingsarbete
Inom skolområdet Norrbacka – S:t Hans – Polhem pågår en ständig skolutveckling. Vi har under de senast åren arbetat med LGR 22, skapat planeringsmallar, byggt upp en gemensam syn kring framförallt SO och NO-ämnena och i år satsar vi på språkutvecklande arbetssätt. Fritidshemmen arbetar med skolverkets webbutbildning ”Fritidshemmens undervisning” under läsåret för att vässa verksamheten ytterligare.
Fritidshem
Fritidshemmen är ett viktigt komplement till skolan för att skapa mångsidighet, helhet och kontinuitet i barnets utveckling och lärande. Fritidshemmen erbjuder barnen en meningsfull fritid, som är trygg, rolig och stimulerande.
Här får lek och skapande stort utrymme, utifrån barnens ålder, mognad, behov och intresse.
Fritidshemmen förenar omsorg och pedagogik och kan därigenom vara stöd för barnets fysiska, intellektuella, sociala och emotionella utveckling.
I varje enhet finns det fritidshemsverksamhet.
Rastverksamhet
På våra raster har vi både pedagogstyrda och självvalda aktiviteter som barnen kan vara med i. Vår rastbod har en massa roliga leksaker som barnen kan låna och leka med på rasten. För våra elevers trygghet har vi rastvärdar ute varje rast och dessa känner man igen på deras gula västar.
Elevhälsa
En god elevhälsa innefattar skolans strävan att hitta elevens inneboende vilja och möjlighet till positiv utveckling. Byggstenarna som utgör grunden för elevhälsoarbetet är kunskap om elevens styrkor och svårigheter. Elevhälsoarbete är en fråga om synsätt. Vi samarbetar aktivt, organiserat, har uthållighet och viktigast av allt, ser möjligheterna för varje elev.
Elevhälsoteamet består av speciallärare/specialpedagog, skolsköterska, kurator, psykolog och är en viktig stödfunktion för lärare och fritidspersonal på våra skolor.
Skolbiblioteket
Vårt skolbibliotek är en fantastisk tillgång på vår skola. Här kan eleverna både få inspiration och glädje i alla våra böcker vi har. Vi satsar mycket på läsfrämjande aktiviteter så som bokprat, parläsning, läsprojekt samt högläsning.
Kontakta Region Gotland
Region Gotlands kundtjänst
Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.
Hjälpte informationen på sidan dig?
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 8 januari 2024