Sök

Efter olyckan

När elden slocknat och brandstyrkan lämnat platsen inleds det som av många uppfattas som en ganska jobbig period. Det som inte förstörts av branden ska tas om hand, försäkringsbolag ska kontaktas, i värsta fall måste du även ordna med en tillfällig bostad för dig och din familj. Dessutom ska branden utredas.

Det som alltid händer efter en brand är att polisen utreder om det finns någon misstanke om brott. Räddningstjänsten genomför ofta en så kallad brandutredning. Det gör vi för att få kunskap om vad som orsakar bränder och hur skadebegränsande åtgärder fungerar i praktiken.

Räddningstjänsten utreder:

  • Alla bränder med svåra personskador och dödsbränder.
  • Alla bränder eller brandtillbud i vårdanläggningar, publika byggnader eller andra objekt där en brand kan vålla fara för många människor.
  • Bränder eller olyckor som kan ge kunskap och erfarenhet, samt alla större bränder eller insatser som krävt omfattande räddningsinsatser.

Målet är att lära av misstagen. Genom studier av olyckor och tillbud ökar kunskaperna så att ett upprepande kan förebyggas på ett bättre sätt.

Studier av brandförlopp och andra skeenden ger kunskaper om hur det förebyggande skyddet fungerar eller inte fungerar.

Studier av räddningstjänstens arbete vid olika typer av händelser ger underlag för att utveckla och effektivisera de skadeavhjälpande insatserna.

Kontakta Region Gotland

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 januari 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00