Sök

Trygghetspunkterna byter namn till primärvårdspunkter

Bild på vårdpersonal

De gotländska trygghetspunkterna byter i sommar namn till primärvårdspunkter. Hus- och vägskyltar med det nya namnet kommer att sättas upp den 10 juli.

Primärvårdspunkterna (tidigare trygghetspunkterna) fungerar som vårdcentralernas förlängda arm för enklare vårdåtgärder. De finns till för att patienter, som är i behov av enklare vård, ska kunna få hjälp närmare sin bostad.

Det patienten däremot inte kan göra själv, är att vända sig direkt till primärvårdspunkten. Alla besök på primärvårdspunkten måste bokas in via den ordinarie vårdcentralen.

Primärvårdspunkter finns i Burgsvik, Fårösund, Katthammarsvik, Klintehamn och Roma och de har öppet några förmiddagar i veckan.

Varför sker namnbytet?

Namnet Trygghetspunkt används redan nationellt för en mötesplats dit invånare kan vända sig vid större samhällsstörningar. I händelse av kris eller krig kan invånaren vända sig till trygghetspunkten för att exempelvis få information, värma sig, använda toalett, ladda batterier och värma mat.

På Gotland finns i dagsläget trygghetspunkter i Hemse och Slite men fler trygghetspunkter kommer upprättas under hösten 2024. Mer information om detta kommer i september.

Här finns primärvårdspunkterna för enklare vård

  • Primärvårdspunkt Burgsvik – på äldreboendet Attendo, Sudergården.
  • Primärvårdspunkt Fårösund – på äldreboendet Stuxgården.
  • Primärvårdspunkt Katthammarsvik – på Katthammarsviks äldreboende, Vardaga.
  • Primärvårdspunkt Klintehamn – på Donnersgatan 50.
  • Primärvårdspunkt Roma – på Syréngården, Visbyvägen 14, ingång på framsidan.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 juli 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00