Sök

Vårdkonflikten är över – parterna har kommit överens

tre äldre personer som håller händerna ihop

Sveriges Kommuner och Regioner och Vårdförbundet har idag kommit överens om ett nytt avtal, och konflikten som pågått sedan april är över.

Exakt vad det nya avtalet innebär för Region Gotland ska nu analyseras.

– Jag vill rikta ett tack till alla som arbetat med att hantera konflikten, både i kärnverksamheten och i stödverksamheterna. Alla har gjort en riktigt stor insats. Jag vill även lyfta cheferna i vården som haft att balansera mellan att bedriva och säkerställa nödvändig vård med att vara en bra arbetsgivare med förståelse för de rättigheter som facken har under konflikt. Även alla medarbetarna som gjort det man kan för att lösa bemanningen utifrån den uppgivna situationen på ett så bra sätt som möjligt. Det har varit ett intensivt arbete och vi har återigen kunnat visa att vi klarar ansträngda lägen genom att arbeta tillsammans över olika gränser, säger Marie Loob, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Och hon fortsätter:
– Vi behöver nu lugn och ro för att hantera det vi varit med om under konflikten och våra medarbetare behöver får en förtjänt vila under semestern. Samtidigt är vården fortsatt ansträngd och vi behöver säkerställa att de som behöver vård under sommaren också får det.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 juli 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt