Sök

Cirkulationsplats ”Vippdansen” invigd i Visby

Invigning, cirultionsplats, vippdansen, Östra Hansegatan, Artellerigatan, Orionskolan

Idag invigs den nya cirkulationsplatsen i korsningen Östra Hansegatan och Artelligatan i Visby. I eftermiddag öppnas gatorna i området igen för trafik.

Under flera månader har bygget av den nya cirkulationsplatsen utanför Orionskolan på Östra Hansegatan och Artellerigatan pågått. I förmiddags var det slutbesiktning och senare i eftermiddag öppnas gatorna åter för trafik.

– Det känns mycket bra att den är klar nu, det blir en säkrare plats och det blir fint med konstverket i mitten av rondellen, säger William Forslund, enhetschef trafik- och gata.

I området runt cirkulationsplatsen ligger både skolor och förskolor och därför har nu Region Gotland byggt övergångar med refuger som är tillgänglighetsanpassade.

– Vi vill öka säkerheten i området för alla men framför allt för de barn och unga som rör sig i området. Vi har tidigare haft några tillbud på platsen så vi bygger även i förebyggande syfte för nollvisionen, säger William Forslund.

Konstverk "Vippdansen"

Men det är mer än bara en cirkulationsplats. I rondellen finns konstverket ”Vippdansen” som är ett mönster inspirerat av dansande bin och hur de använder sig av dansen för att kommunicera med varandra. Mönstret symboliserar även färdriktningen i rondellen.

– Jag hoppas att konstverket ska väcka nyfikenhet och att platsen kan bli som ett landmärke för gotlänningarna, säger Jonna Hägg som är konstnären bakom verket.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 juli 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00