Sök

Nu kan du förtidsrösta i EU-valet

En hand håller i ett röstkort och i en legitimation.

Foto: Valmyndigheten, Fialotta Bratt

Från den 22 maj kan du förtidsrösta i EU-valet. På Gotland kan du förtidsrösta på nio olika ställen, från Burgsvik till Fårösund.

Den 22 maj öppnar förtidsröstningen till EU-valet. Att förtidsrösta är ett alternativ för dig som av olika anledningar inte vill eller kan rösta på valdagen, den 9 juni.

Du kan förtidsrösta i vilken förtidsröstningslokal som helst i Sverige. På Gotland finns det 9 förtidsröstningslokaler att välja på. Lokalerna har olika öppettider. Förtidsröstningen pågår fram till valdagen den 9 juni.

Ta med röstkort och legitimation

Tänk på att du behöver röstkort och legitimation när du förtidsröstar.

Alla som har rätt att rösta får hem sitt röstkort i postlådan senast den 22 maj. Har du inte fått något röstkort, eller om du har tappat bort det, får du hjälp att skriva ut ett nytt på de flesta platser där du kan förtidsrösta. Du kan även beställa ett nytt röstkort genom att kontakta valnämndens kansli på valnamnd@gotland.se

Andra sätt att rösta

Förutom att förtidsrösta kan du rösta i din vallokal på valdagen, den 9 juni.

Du som inte kan ta dig till en förtidsröstningslokal eller vallokal kan rösta med bud eller få besök av en ambulerande röstmottagare. Om du bor eller befinner dig utomlands kan du brevrösta eller förtidsrösta i en röstningslokal, ofta på en ambassad eller ett konsulat.

På valmyndighetens webbplats www.val.se finns samlad information om det svenska valsystemet och hur det går till att rösta i Sverige.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 juni 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00