Sök

Glädje när undersköterskor avslutade sin utbildning

Gruppbild på omkring 20 glada och sommarklädda personer.

Nyblivna undersköterskor inom Äldreomsorgslyftet.

Äldreomsorgslyftet fortsätter att möjliggöra utbildningsinsatser inom äldreomsorgen på Gotland.

Under måndagen och tisdagen avslutade en ny grupp medarbetare inom både Region Gotland och privat äldreomsorg den ett och ett halvt år långa utbildningen till undersköterska. Det är i vuxenutbildningens regi som utbildningen genomförts.

– Jag har fått en helt ny syn på skolan och mitt självförtroende har vuxit. Vi har haft väldigt inspirerande lärare, säger Viktoria Karlsson som arbetar inom Region Gotlands hemtjänst.

Guppbild på ett 15-tal ersoner i olika åldrar i en undervisningssal

Pia Runfelt från Roma äldreboende har lång erfarenhet inom äldreomsorgen. Att hon nu utbildat sig till undersköterska innebär att hon till exempel kan delegeras vissa uppgifter från sjuksköterska som hon tidigare inte fått utföra.

– Jag känner också att jag fått fördjupade kunskaper i olika sjukdomar, säger hon.

Utbildningen som innehåller kurser i bland annat anatomi och fysionomi, demenssjukdomar och bemötande avslutades med ett arbete där kursdeltagarna fick ta fram förbättringsförslag för sina egna verksamheter.

Kvinna med glasögon som visar upp ett schema mot kameran

Pia Runfelt har tagit fram ett sätt att lyfta fysisk aktivitet i vardagen.

Som förbättringsarbete har Pia Runfelt tagit fram en mall för hur personal och de boende kan följa hur ofta de tränar och rör på sig. Formuläret kan sättas upp i de boendes rum och kan sporra till ännu mer rörelse tror hon.

En glad man och kvinna som håller i en röd bok med texten Respekt

Viktoria Karlsson och Tobias Ankarcrona visade upp sitt förbättringsarbete som de presenterade i form av en bok om bemötande.

Viktoria Karlsson och hennes kollega Tobias Ankarcrona har tagit fram boken ”Respekt” som handlar om bemötande inom äldreomsorgen.
– Vi tänker att boken kan finnas i våra hemtjänstlokaler. Det handlar så mycket om bemötande i vårt jobb. Vi har pratat mycket om det i alla delar av utbildningen, säger hon.

Äldreomsorgslyftet fortsätter med en ny utbildningsomgång till hösten.

Relaterad information

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 juni 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt