Sök

Ungdomsledarpris till Mikael Nilsson

Mikael Nilsson står utomhus framför några träd och tittar in i kameran. Bakom honom pågår Stångaspelen.

Mikael Nilsson, Stångaspelen. Foto: Ove Järlö.

Regionstyrelsen utser Mikael Nilsson till årets ungdomsledare 2024 för ideellt arbete som ledare i RBU Gotland och Parasport Gotland.

Årets pristagare av Region Gotlands ungdomsledarpris är Mikael Nilsson för föreningen Rörelsehindrade Barn och Ungdomar Gotland (RBU) och Parasport Gotland. Mikael ägnar stor del av sin tid med att leda och stötta barn, ungdomar och unga vuxna att ha en aktiv fritid. Inom RBU Gotland erbjuds bland annat el-innebandy, varpa, badminton, framerunner/friidrott med mera. Mikael ordnar även med finansiering av anpassad utrustning, vilket är en förutsättning för föreningens medlemmar för att kunna utöva sin sport och leva sina liv till fullo.

– Micke är en stor förebild inom parasport på Gotland. Han är tränare för kanske Gotlands minsta lagsport sett till antalet deltagare: el-innebandylaget Gute Flames. Trots det lägger han ner lika mycket tid och stort engagemang som ledare i större föreningar. Han söker stipendier, fonder och sponsorer till el-innebandybilar, till resor och anmälningsavgifter. Han finns på Gutavallen när det är Frame Running och i alla möjliga sammanhang för att inkludera parasport i de vanliga föreningarna. Han är inte bara en förebild på träningar och tävlingar, utan också utanför planen när det gäller synen på funktionsvariation och inkludering i samhället, säger Lena Ahlby, som är den som har nominerat Mikael Nilsson.

Fredrik Gradelius, vice ordförande i kultur- och fritidsberedningen i Region Gotland, kommenterar beslutet av pristagare så här:

– Mickes engagemang i olika föreningar på Gotland är i det närmaste enastående och att han prisas för sitt engagemang är verkligen på tiden. Extra värdefullt är det arbete han gör inom RBU och Parasportförbundet på Gotland så att fler personer får möjlighet till delaktighet och rörelseglädje.

Ungdomsledarpriset på 10 000 kronor har funnits sedan 2004 och syftar till att stimulera ledare till fortsatt ideellt ungdomsarbete. Prispengar samt diplom delas ut under regionfullmäktige i september.

Relaterad information

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 juni 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt