Sök

Snart är årets stora skolavslutningskväll här

Nu drar det ihop sig till skolavslutning och ungdomsavdelningens traditionella avslutningsarrangemang. Huvudartist på sommarens stora skolavslutningskväll på Gotland den 12 juni är bandet LBSB.

Skolavslutningskvällen vänder sig till högstadie- och gymnasieelever - från årskurs 7 upp till 19 år och anordnas av Region Gotlands ungdomsavdelning. Evenemanget är drog-, tobaks- och alkoholfritt och har blivit en återkommande succé och tidigare år lockat närmare 500 ungdomar.

LBSB äntrar scenen klockan 22.30. De fyra maskerade bandmedlemmarna har Västerås som bas och har sedan 2013 fått dansgolven att vibrera och deras musik spelas flitigt på Spotify.

Innan LBSB:s framträdande kommer ytterligare artister att bjuda på musik, grungebandet Bones of Typhon som vann årets Imagine Gotland börjar sin spelning klockan 20.00. På skolavslutningskvällen spelar också rockabillybandet The Hugos klockan 21.00 - en grupp från Klintehamn som spelar framför allt musik från 50- och 60-talet.

Livemusik varvas med dans och DJ:s finns på plats. Det erbjuds även andra aktiviteter under skolavslutningskvällen. Bland annat kommer det att finnas ett fotobås på plats och lotterier med chans till fina priser att ordnas från scenen.

– Det känns viktigt att kunna erbjuda en riktigt kul och stor fest för ungdomarna som dessutom är alkoholfri, säger Alex Lithander som är fritidsledare och jobbar med planeringen och genomförandet av arrangemanget.

Skolavslutningsfesten har tidigare år gästats av bland andra Mohelá, Kaliffa, Rebecca & Fiona, Adrian Lux, Ison & Fille, Alina Devecerski, Linda Pira, Petter, Liamoo och Hanna Ferm.

Biljettinfo
Biljetter säljs vid alla ungdomsgårdar, Fenix Ungkulturhus.
Biljettpris vid förköp: 100 kronor och vid entrén: 150 kronor.

Plats: Donners Event, Visby
När: 12 juni
Tid: 19.00–00.00

Observera att väskor inte är tillåtna att ta med in. Vi använder alkoholmätare i entrén.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 maj 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt