Sök

Harlevi har lämnat uppdraget som regionfullmäktiges ordförande – Engelhardt tar över tillfälligt

Ordförandeklubba

Igår, den 16 juli, meddelade Inger Harlevi (M) att hon med omedelbar verkan lämnar sitt uppdrag som ordförande för regionfullmäktige (RF). Christer Engelhardt (S) som är förste vice ordförande i RF går nu in som tillfällig ordförande.

OBS: Uppdaterad text den 18 juli. Det berör de sista styckena i denna text.

Inger Harlevis avhopp kommer efter att media bland annat granskat resor som gjorts och fakturor som har debiterats Region Gotland.

- Det är viktigt att rutinerna är tydliga både för medarbetare och förtroendevalda. När sommarsemestrarna är över kommer vi att påbörja arbetet med att se över rutinerna för att beställa och attestera resor, säger regiondirektör Stefan Hollmark.

Valberedningen för Moderaternas fullmäktigegrupp har fått i uppdrag att hitta en ersättare för Inger Harlevi. Till dess det finns en ny person på plats kommer Christer Engelhardt (S) att träda in som tillförordnad ordförande för regionfullmäktige.

Den 30 september genomförs höstens första fullmäktige.

Uppdaterad text här nedan:

Den avsägelse som inkommit från Inger Harlevi gäller uppdraget som ordförande i regionfullmäktige.

Den moderata fullmäktigegruppen, genom gruppledaren Andreas Unger, uppmanade den 17 juli Inger Harlevi att ta timeout från alla sina politiska uppdrag på Region Gotland där hon företräder Moderaterna.

Region Gotlands utredning kring vad som har hänt och vad som kommer att behöva göras har redan påbörjats.

– Mot bakgrund av den situationen vi är i nu så har vi börjat att se över våra rutiner. Det är viktigt att vi har tydliga rutiner och processer för vem som reser, i vilket ärende och att avtal följs. Det är självklart också viktigt med kontinuerliga uppföljningar av resandet, säger Stefan Hollmark, regiondirektör.

 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 juli 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00