Sök

Region Gotlands morgondopp vinner utmärkelsen Årets aktivering i Almedalen

Tre glada personer visar upp diplom och blommor.

Mimmi Gibson, Peter Daun och Johan Carpner från Region Gotland tog emot utmärkelsen "Årets aktivering".

Region Gotland bjuder under Almedalsveckan in till morgondopp för att uppmärksamma Gotlands vattenbrist. Idag prisades initiativet med utmärkelsen "Årets aktivering" som går till den aktör som effektivast fört ut sitt budskap under Almedalsveckan. Utmärkelsen delas ut av medieföretaget Dagens Opinion tillsammans med byrån The Swedish Thing.

Under Almedalsveckan handlar det om att försöka nå ut med sitt budskap bland tusentals andra. Antal anordnade evenemang under Almedalsveckan 2024 uppgår till över 2100 som lyfter rösterna från fler än 5000 paneldeltagare. Evenemang skapade av närmare 1300 arrangörer.

– Det är väldigt roligt att Morgondoppet och Region Gotland blir uppmärksammat på det här sättet, säger Mimmi Gibson, biträdande enhetschef, Hållbar tillväxt, Region Gotland.

– Sommaren är ett toppentillfälle att starta en ny vana, bli en morgondoppare och samtidigt göra något riktigt gott för planeten, säger Mimmi Gibson.

Region Gotlands Morgondopp vann priset bland totalt fem finalister med motiveringen:

På ett smart och enkelt sätt lyckades Region Gotland inte bara med att inleda Almedalsveckan med en snackis utan också med att få besökarna att engagera sig både fysisk och mentalt. Och lyckades dessutom med att visa en praktisk lösning på ett problem som inte bara är lokalt utan även globalt.

Dagens opinion och byrån The Swedish Thing skriver så här om utmärkelsen "Årets aktivering" som utses för första gången:

Att Almedalen ska förbli en plats där olika aktörer kan driva och bryta sina frågor är vitalt för Almedalsveckans fortlevnad. Vi vill lyfta frågan om hur det går att få gehör på ett effektivt sätt.

Mer om morgondoppet

En dusch förbrukar i snitt cirka 90 liter vatten. Varje morgon under Almedalsveckan bjuder Region Gotland in till ett gemensamt morgondopp vid badbryggan vid Kallis för att uppmärksamma Gotlands vattenbrist och inspirera till nya vanor för en hållbar vattenanvändning. Vi lånar ut handdukar, saltvattentvål, schampo och balsam, och bjuder på kaffe efter doppet. Något som uppskattats av många morgondoppare under en het och solig Almedalsvecka.

Fem finalister

  • Civil Right Defenders – kampanj mot utredningen av angiverilag
  • Region Gotland – morgondopp mot vattenbrist
  • Eidra – realtidsanalyser av partiledartalen
  • Unizon – gömma nyckeln-kampanj för bostäder till våldsutsatta kvinnor
  • Nykvarn kommun – seminariet Cyberattack och nödkakor

Juryn

Johanna Abrahamsson, kommunikationschef, IF Metall
Rolf van den Brink, chefredaktör på Dagens Opinion, ordförande
Niclas Karnhill, pr-chef, Lantmännen
Aygül Lale Kabaca, vd Make Equal
Mattias Rådström, presschef, Saab
Julia Setterberg, partner, Downtown Advisors
Joakim Trovik Johansson, kommunikationsrådgivare, The Swedish Thing
Jessica W Sandberg, pr-expert på Besvärlig sedan 1977
Ida Östesson, generalsekreterare, ChildX

Sidinformation

Senast uppdaterad:
27 juni 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt