Sök

Inspiration, kunskap och samverkan – så får vi Gotland att ställa om!

Datum
Tid till
Logotyp

För att ge mer kraft åt ”Gotland ställer om” behövs mer aktiviteter och mer samverkan. Vi bjuder därför in till en träff för inspiration och kunskapshöjning, diskussioner kring aktiviteter, samordning och samverkan.

Folkbildningskampanjen ”Gotland ställer om” har varit igång i två år och 50 olika aktörer har valt att ställa sig bakom kampanjen. Ett flertal åtgärder har genomförts för att höja kunskapen om energi- och klimatfrågor, både inom organisationer och för allmänheten. Men ännu har Gotland en lång väg kvar att gå till klimatneutralitet 2040 – och här vill vi bidra!

Därför anordnar vi under året fyra olika tillfällen för diskussioner, erfarenhetsutbyte, samordning och samverkan. Under årets tredje träff fördjupar vi oss kort i temat klimatanpassning.

Efter programmet med Gotland ställer om finns möjlighet för de som vill att stanna kvar mellan klockan 12.00 – 14.00 för gemensam lunch och vidare samtal om demokratisk delaktighet i den gröna omställningen. Det är forskare från Nordregio som arbetar i EU-projektet DUST som bjuder in till det mötet. De vill berätta mer om ett erbjudande om att delta på nätverkande aktiviteter med andra regioner i EU.

Träffen är kostnadsfri och riktar sig främst till de aktörer som står bakom kampanjen eller planerar att gå med i kampanjen i år. Länsstyrelsen bjuder på fika. Projektet DUST bjuder på lunch för de som deltar i det efterföljande mötet.

Program – tema klimatanpassning

 • Introduktion
 • Tema: Klimatanpassning
  Hur påverkas Gotland av klimatförändringar? Vem ansvarar för att klimatanpassa? Vad gör Region Gotland och länsstyrelsen för att klimatanpassa? Vad kan andra aktörer göra?

  Medverkande:
  Nathalie Ahlstedt-Mantel, verksamhetsutvecklare, Region Gotland
  Max Sundberg-Wallman, planarkitekt, Region Gotland
  Elin Sander, samordnare klimatanpassning, länsstyrelsen
 • Laget runt – aktiviteter och idéer framåt, samverkansbehov?
 • Sammanfattning och avslut
 • För de som vill delta: Gemensam lunch och samtal om demokratisk delaktighet och nätverkande aktiviteter inom EU. Vid frågor eller behov av specialkost, kontakta Agneta Green via e-post agneta.green@lansstyrelsen.se eller telefon 010-223 93 58.

Evenemangsinformation

Datum
Tid
till
Plats
Hörsalen, Donnerska huset
Arrangör
Region Gotland, Energicentrum, Tillväxt Gotland, Länsstyrelsen

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00