Kontakt

Enhetschef

Anders Holstensson
Telefon: 0498-26 96 29
E-post: anders.holstensson@gotland.se

Ansvarar för: Amor Ungdomsgård, Bubblans ungdomsgård, Fårösunds Ungdomsgård, Citygården/City sommar, Huggs Ungdomsgård, Kuffs ungdomsgård, Puma Ungdomsgård, Fenix ungkulturhus.

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Ungdomsgårdar och ungkulturhus

Utifrån de skärpta allmänna råden gällande Covid-19 kommer ungdomsgårdarna och Fenix ungkulturhus hållas stängt från och med den 12 november till den 10 december 2020. Men från och med den 27 november kommer vi att ha verksamhet för våra besökare online via plattformen Discord.

Öppettider för denna finns på samtliga sidor för dem olika ungdomsgårdarna. För att kunna gå med behövs en inbjudan: följ oss på @fritidsledarnagotland. Skicka ett meddelande så släpper vi in er.

Ungdomsgårdar, ungkulturhus och fältfritidsledare

Vi erbjuder mötesplatser för unga i en drogfri, religiöst- och partipolitiskt obunden miljö för ungdomar oavsett kön, identitet, funktionsvariation eller etnisk bakgrund.

Våra verksamheter syftar till att främja en positiv livsstil genom ett genomtänkt och förberett arbete i mötet med ungdomarna. Vårt huvudsakliga mål är att ge varje ungdom en chans till att må gott.

Under sommarlovet öppnar vi ungdomsgården City sommar och har massor av aktiviteter som du kan läsa mer om under rubriken Sommarverksamhet.

Varmt välkommen till oss!

Om ungdomsenheten

Ungdomsenheten på Gotland har verksamheter över hela ön, med 6 ungdomsgårdar, en träffpunkt, ett ungkulturhus och fältfritidsledare som har hela ön som arbetsplats. Vi jobbar med ungas fritid och våra verksamheter är gratis, vi kräver inget medlemskap och har generösa öppettider. Våra ungdomsgårdar och fältfritidsledare riktar sig till ungdomar från årskurs 7 till 19 år och vårt ungkulturhus har 16-25 år som målgrupp.

Personal

Vi i ungdomsenheten strävar alltid efter att vår personal har en eftergymnasial utbildning, vanligtvis som socialpedagog eller fritidsledare. Vi fortbildar oss regelbundet inom aktuella områden såsom hbtqia+, sex och relationer, psykisk ohälsa och ungdomstrender.

Jobba hos oss? 

Är du intresserad av att jobba som vikarie hos oss på kvällstid? Skriv en kort presentation om dig själv och maila den till ungdom@gotland.se.

Våra verksamheter

Vi utgår från våra gårdar men vi samarbetar även med föreningar och andra samhällsaktörer. Vi bedriver verksamhet året runt och med särskilt utformade aktiviteter på skollov. 

Våra verksamheter ska erbjuda en meningsfull fritid genom att:

·     Skapa goda möten 

·     främja och stärka relationer 

·     ge inspiration och stimulera kreativitet, fantasi och kritiskt tänkande 

·     erbjuda goda aktiviteter som så långt möjligt är kostnadsfria 

·     stödja och vägleda 

·     vara en trygg mötesplats 

·     stärka unga människors identitet 

”Känns tryggt att veta att min tonåring är på en trygg plats med vettiga vuxna och har kul med kompisar.” 

Hitta direkt