Gå till startsidan
Sök

X Komma tecken – drömma landskap

SIMKA

Komma tecken – drömma landskap

Komma tecken – drömma landskap, 2014

SIMKA

  • Plats: Utomhus
  • Adress: Ängmansvägen 12, Katthammarsvik

På äldreboende Kosmo I Katthammarsvik finns en skulptur I betong och gjuten aluminium som både fungerar som konstverk och som sittplats. Så här beskriver konstnärerna sitt verk:

En skulptur som svävar strax ovanför marken. Ett vibrerande tillstånd i horisontell rörelse. Tecknet, komma, som leder vidare både visuellt men även i texten. Ett nu och sen – ett härifrån till dit – med paus. Kommat är ju även ett uppehåll i berättelsen. Skulpturen ger just möjlighet till visuell paus och även fysisk vila. Man kan sitta på den och känna, röra på objekten som fungerar både som stöd för ryggen men även som något att hålla i då man skall resa sig.

Figurerna är i gjuten aluminium med blankpolerad yta. Alla händer kommer att fortsätta polera det blanka. Blänket som blir ett svar på beröringen och en återspegling. Skulpturen är lustfylld och surrealistisk och kan ge många associationer. Med sina blanka ytor och tydliga kulörer är den ett friskt inslag vid huvudentrén i en omgivning av trädgårdsväxter.”
SIMKA 2014/Simon Häggblom och Karin Lind

Kontakta oss

Konst och form på Gotland

Har du frågor, idéer eller synpunkter? Hör av dig till oss på e-post, så återkommer vi!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 februari 2024