Gå till startsidan
Gå till startsidan
Sök

Vill du vara med i programmet?

Vi skapar det officiella programmet tillsammans, du kan bidra genom att skicka in ditt evenemang om din samhällsfråga.

Genomför du evenemang under Almedalsveckan i Visby och ditt evenemang är öppet och kostnadsfritt att delta i? Då kan du vara en del av det officiella programmet.

Vad kostar det att ansöka till programmet?

Det är kostnadsfritt att skicka in evenemang till det officiella programmet fram till och med den 12 mars, därefter tas en avgift ut som höjs ju senare ansökan kommer in. Så se till att vara ute i god tid.

För 2025 är det följande tidsintervaller och avgifter som gäller:

  • Mellan 13 mars och 9 april är avgiften 500 kronor per evenemang
  • Mellan 10 april och 14 maj är avgiften 1 000 kronor per evenemang
  • Mellan 15 maj och 11 juni är avgiften 3 000 kronor per evenemang
  • Från 12 juni är ansökningsavgiften 5 000 kronor per evenemang

Programmet skapas av arrangörerna

Almedalsveckan har utvecklats till att bli världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor. Du som arrangör är viktig för att vi tillsammans ska kunna skapa en arena för öppna demokratiska mötesplatser.

Evenemangsportalen

Det är i evenemangsportalen som du administrerar dina evenemang, godkänner villkor och avtal kopplade till det officiella programmet samt laddar ner programmet i sin helhet.

Olika roller

Det finns olika roller för dig som användare. Är du ansvarig arrangör är det också du som ska godkänna användarvillkoren och samordningsavtalet för hantering av personuppgifter. Du kan som ansvarig arrangör även dela ut administrationsbehörighet till andra som du vill ska kunna administrera och skicka in evenemang. Det finns ingen begränsning för hur många administratörer som kan vara kopplade till en organisation.

Villkor för att vara med i det officiella programmet

Utöver vision, ramverk, kriterier och spelregler finns användarvillkor och samordningsavtal för gemensamt personuppgiftsansvar som du som ansvarig arrangör behöver godkänna innan det går att skicka in evenemang.

Godkännande av dessa villkor och avtal sker i evenemangsportalen.

Ladda ner programmet

I evenemangsportalen kan du också ladda ner all information som finns i det officiella programmet just då. Du kan välja mellan olika filformat samt om du önskar ladda ner programinformationen vid ett tillfälle eller flera.

Det är kostnadsfritt att ladda ner det officiella programmet, det enda du behöver göra är att godkänna de villkor vi har satt upp för användandet.

Så här använder du evenemangsportalen

Du börjar med att skapa ett användarkonto och användarnamnet är din epost. När du har loggat in kan du välja mellan att skapa en ny organisation och därmed vara ansvarig arrangör eller ladda ner det officiella programmet.

Vanliga frågor och svar

Eftersom vi har bytt system för administration av evenemang för det officiella programmet måste du börja med att skapa ett användarkonto. Det går att använda samma e-post och lösenord som i det gamla verktyget, men du måste börja med att skapa ditt användarkonto.

För att aktivitera ditt användarkonto ska du klicka på det bekräftelsemail som du får när du har skapat ditt konto. Om du inte får epost inom ett par minuter, checka skräpkorgen för säkerhets skull. Om det inte finns något där heller, hör av dig till Almedalsveckans support så hjälper vi dig.

Du skapar ditt användarkonto via evenemangsportal.almedalsveckan.info och ditt konto finns kvar två år efter att du senast var inloggad, vilket innebär att om du loggar in inom två år också så finns alla uppgifter kvar.

Nej, du behöver inte ha alla detaljer klara i ditt evenemang när du ansöker. Du kan fylla på med exempelvis medverkande, tillgänglighet och eventuella länkar längre fram.

Har du din samhällsfråga formulerad (rubrik och beskrivning) samt dag och tid för ditt evenemang kan du skicka in ansökan. Systemet kommer hjälpa dig med vilka fält som är obligatoriska att fylla i.

Har du inte platsen klar, finns det en plats (under lokaler, trädgårdar och fartyg) som heter "plats meddelas senare". Den kan du använda vid din ansökan, platsen kan du uppdatera senare.

När du lägger in information om ditt evenemang i evenemangsportalen finns det vissa teckenbegränsningar. De som gäller är:

Rubrik: 100 tecken inklusive blanksteg.

Beskrivning av samhällsfrågan: 300 tecken inklusive blanksteg

Utökad information om evenemanget: 1000 tecken inklusive blanksteg.

Vi kallar den som ska godkänna villkor och avtal för ansvarig arrangör. Det är också denna roll som kan skapa organisationen som är ansvarig för de evenemang som skickas in.

Du kan ta rollen som ansvarig arrangör, skapa en organisation och godkänna villkor och avtal och sedan bjuda in andra till att vara administratörer av dina evenemang. Eller så har du båda rollerna, det bestämmer du själv.

För att kunna administrera ett evenemang måste en organisation vara skapad och avtal och villkor godkända.

När du har skickat in ditt evenemang till oss granskar Almedalskontoret din ansökan utifrån vissa kriterier. Du får meddelande i fall vi har önskemål om komplettering eller om vi avslår din ansökan, samma sak om ditt evenemang godkänns och pulbiceras i det officiella programmet.

Håll även koll på statusen på ditt evenemang. När du har skickat in evenemanget till oss är det låst för redigering och vi behöver handlägga det innan du kan göra eventuella ändringar.

  • Rubrik: Evenemangen i det officiella programmet har fokus på aktuella samhällsfrågor. Så låt det vara styrande när du skriver din rubrik. Rubriken ska tydligt spegla samhällsfrågan. Det finns viss information som vi inte godkänner i rubriken, t ex vill vi inte att namn på personer eller organisationer som sitter i panelen ska finnas med i rubriken, inte heller i beskrivningen av samhällsfrågan.
  • Beskrivning: En kort och konkret sammanfattning av vad evenemanget handlar om.
  • Utökad information: Ytterligare detaljer och kontext kring frågan.
  • Evenemangskategori: Välj mellan seminarium, heta stolen eller träffpunkt beroende på format.
  • Språk: Svenska eller engelska.
  • Plats: Specificera exakt var evenemanget ska hållas.

När evenemanget är godkänt kan du kostnadsfritt ändra innehållet Alla ändringar kommer att granskas och när ändringarna är godkända publiceras den nya versionen i det officiella programmet.

Om innehållet i ditt evenemang har ändrats så att karaktären ändrats avslås ändringen och en ny ansökan krävs. Detta kan medföra en kostnad för den nya ansökan, om tiden för kostnadsfri ansökan har passerats.

Du kan radera ett evenemang som är publicerat i det officiella programmet fram tills ett par veckor innan Almedalsveckans genomförande. När du raderar evenemanget försvinner det från programvisningen. Behöver du ställa in evenemanget närmare Almedalsveckans genomförande så välj ställ in som finns under evenemanget när du redigerar det i evenemangsportalen.

Vi vill att fokus ska vara på partiledartalen och godkänner inte evenemang som börjar under partiledartalen i Almedalen. Det betyder att mellan klockan 12.00-12.25 samt klockan 19.00-19.25 de dagar partierna har sina halvdagar går det inte att inleda andra evenemang.

Hur gör andra arrangörer?

Vill du se hur andra gjorde förra året, vilka som var här och vilka samhällsfrågor som debatterades? Då kan du söka i det officiella programmet. Programmet hittar du här på hemsidan och på Almedalsveckan Play, se länkar nedan.


Relaterad information

Kontakta oss

Almedalskontoret

Har du frågor så hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider telefon: Vardagar 09.00–15.00 (lunchstängt 12.00–13.00)

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 mars 2025