Sök

Delta i Almedalsveckan

Almedalsveckan är världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor, med mer än 50 år av historia, där alla kan delta.

Person sitter i publiken och ser på Almedasveckans scen

Elvor Eriksson företräder Samerna på Almedalsveckan 2022. Foto: Tommy Söderlund

De politiska partierna är vad vi kallar för huvudarrangörer i Almedalsveckan, men de är inte de enda viktiga arrangörerna. Politiska partier, statliga myndigheter, näringsliv, kommuner, regioner, ideella organisationer, miljöaktivister, ungdomsförbund, engagerade entreprenörer med flera. Det är många olika slags arrangörer som ryms i Almedalsveckans officiella program.

Region Gotland är värd för veckan och ytterst är det regionstyrelsen som politisk nämnd i Region Gotland, som beslutar och styr veckans långsiktiga inriktning och utveckling.

För att stärka den politiska kärnan i veckan finns också ett förberedande politiskt råd, Almedalsrådet, som har lite extra ansvar för att hantera Almedalsveckans långsiktiga utveckling, inför eventuella beslut i regionstyrelsen.

Region Gotland är värd för Almedalsveckan

I år går Almedalsveckan av stapeln mellan den 25 till 28 juni. Visby fylls återigen av möten i demokratins anda. Region Gotland är värd för veckan men deltar också med ett antal seminarium och aktiviteter. Invigningen hålls redan på måndagen den 24 juni i Almedalen.

Förutom att Region Gotland är värd för själva Almedalsveckan har vi många aktiviteter under veckan. Vi samlar dem här på sidan men de går förstås också att hitta i Almedalsveckans officiella program på https://almedalsveckan.info/program.

Region Gotland på Almedalsveckan 2024

Under Almedalsveckan 2024 finns vi som vanligt på plats med ett stort antal seminarier och aktiviteter.

Säkerhetsarbetet inför och under Almedalsveckan

För att säkerställa att våra besökare och arrangörer ska kunna mötas och hålla samtal i Visby innerstad och i Almedalen har vi:

  • Almedalsvärdar på stan
  • Samarbete med MSB
  • Utbildning med fokus på beredskap och säkerhet
  • Stärkt det goda samarbetet med polisen

Bagageförvaring

Det råder inte väskförbud under Almedalsveckan men vi rekommenderar ändå alla att lämna in sitt bagage. I samarbete med Gotlands Bowlingveteraner kan Region Gotland erbjuda bagageförvaring, på central plats i inre hamnen.

Drönarförbud

Drönarförbud gäller generellt över Visby, inga drönare får flygas över Almedalsområdet. Luftfartverkets webbplats har en drönarkarta som visar ungefärligt område för den obemannade trafiken: LFV Drönarkarta över Visbyområdet

Läs mer om säkerhetsarbetet kopplat till Almedalsveckan på https://www.almedalsveckan.info/2458.

Kontakta Region Gotland

Almedalskontoret

Visborgsallén 19, Visby

Telefontid: helgfri måndag till fredag
klockan 09.00–15.00 (lunchstängt 12.00–13.00)

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
4 juli 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00