Sök

Temadag om liv i och kring vatten

Datum
Tid till
Några personer vandrar på en träspång över en vårmark.

Evenemanget är en del av Outdoor-veckan på Gotland. Foto: David Skoog

Är du intresserad av våtmarker, sjöar och vattendrag? Vill du lära dig mer om vattnets betydelse för liv i det gotländska landskapet och om blivande nationalparken på norra Gotland? Välkommen till Blått Centrum Gotlands temadag i Slite 4 maj.

Evenemanget syftar till att ge en djupare förståelse för vattnets betydelse på Gotland och det myller av liv som finns i våra våtmarker, sjöar och vattendrag. Temadagen riktar sig till naturälskare, äventyrare och en intresserad allmänhet.

Fritt inträde, ingen anmälan krävs.

Kom och upptäck vattnets hemligheter och fira den fantastiska naturen på Gotland!

Program

10.00 Fler fiskar och mer liv i friskare vatten
Lars Wallin från Sportfiskarna delar med sig av sin kunskap om hur vi kan främja ett rikare vattenliv och skapa friskare vattenmiljöer.

11.00 Våtmarker på Gotland då och nu
Tom Mels, docent på Kulturgeografiska institutionen vid Uppsala universitet och ger en unik inblick i våtmarkernas betydelse för oss människor genom historien och i dagens gotländska landskap.

13.00 Vikten av våtmarker
Anneli Jonstrup, våtmarkssamordnare, Länsstyrelsen på Gotland om våtmarkers funktion i landskapet och för klimatanpassning.

14.00 Natur- och upplevelsevärden knutna till vatten och våtmarker
Karolina Johansson, projektledare, Länsstyrelsen på Gotland tar oss med på en tur i bildandet av Bästeträsks nationalpark och kommande vandringsleder.

10.00–15.00 Monter med information om gotländska våtmarker och liv i vatten
Personal från Länsstyrelsen på Gotland och Region Gotland informerar och svarar på frågor om våtmarker och hur man själv kan stödja liv i vatten.

Blått centrum Gotland är en samverkan mellan Uppsala universitet, Länsstyrelsen i Gotlands län och Region Gotland för en hållbar utveckling av vattenfrågor. På land, vid kusten och i havet med fokus på Gotland.

Evenemangsinformation

Datum
Tid
till
Plats
Biografen, Torget 3, Slite
Arrangör
Blått centrum
E-post
gunilla.rosenqvist@geo.uu.se

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00