Sök

Sommarvikarie äldreomsorgen och omsorgen

Inför sommaren 2024 är ansökan stängd. Välkommen till nästa sommar! Ansökan öppnar strax innan jul.

Ett kollage av bilder

Ansök här

 • Ansökan är nu stängd för sommaren 2024.

  Välkommen åter inför sommaren 2025! Ansökan öppnar strax innan jul.

Vem kan sommarjobba hos oss?

Vi söker dig som är godhjärtad, positiv och har ett genuint intresse av att vilja jobba med människor. Om du vill jobba hos oss är det meriterande, men inte ett krav, att du har någon form av utbildning eller erfarenhet inom vård och omsorg sedan tidigare.

Det är ett krav att du kan tala och göra dig förstådd på svenska samt har fyllt 18 år med undantag för om du studerar vård- och omsorgsprogrammet, då får du lov att jobba hos oss från 16 år fyllda.

Kommer du från fastlandet men vill spendera din sommar på Gotland? Du kan få hjälp med ekonomiskt bidrag till både resa och boende. Mer information finns längre ner.

Vänligen notera att sommarbonusen ej gäller för ordinarie medarbetare eller för dig som i dagsläget jobbar hos oss som långtidsvikarie och därmed redan ingår i grundbemanningen över sommaren.

Inom äldreomsorgen kan du arbeta på ett äldreboende, demensboende, inom hemtjänsten eller på korttidsenheten.

Äldreboenden och demensboenden: Här jobbar du i team tillsammans med sjuksköterskor och annan legitimerad vårdpersonal för att ge de boende en god livskvalitet och en meningsfull vardag. Boendena är bemannade dygnet runt och finns på sex orter runt om på ön: Fårösund, Slite, Bro, Klintehamn, Roma och Visby.

Korttidsenheten: Här ger du vård till brukare som beviljats tillfällig vistelse för återhämtning efter sjukhusvistelse, växelvård eller för de som är i väntan på plats till ett äldreboende. Korttidsenheten ligger i Visby.

Hemtjänsten: Här får du göra hembesök hos brukare som ännu bor kvar hemma, men som har behov av hjälpinsatser för att klara vardagen. Det finns hemtjänstgrupper med områden som täcker hela ön. Om du är nyfiken på hur det är att sommarjobba i hemtjänsten så kan du se filmen med Amanda som sommarjobbade i hemtjänsten förra året. Hon trivdes till och med så bra att hon stannade kvar även efter sommaren!

Inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning finns många olika verksamheter. Vi har gruppbostäder, servicebostäder, barn- och ungdomsverksamheter, mobila team, boendestöd, dagliga verksamheter och ett socialpsykiatriboende. Våra verksamheter finns i Visby, Slite, Hemse och Klintehamn.

Arbetet hos oss innebär att ge stöd, service och omvårdnad till personer med funktionsnedsättning utifrån beslut om insatser. Vi arbetar med individuella genomförandeplaner och att målet är att våra brukare ska få ett så självständigt liv som möjligt.

Om du är villig att acceptera ett fast schema på heltid med minst fyra sammanhängande veckor kan du ta del av vår sommarbonus som riktar sig till sommarvikarier. Bonusen delas ut för vård- och omsorgsarbete inom särskilt boende/äldreboende, hemtjänst och omsorg om personer med funktionsnedsättning. Förutsättningen är att du som sommarvikarie accepterar ett färdigt schema som är anpassat efter våra verksamheters behov, utan särskilda ledighetsönskemål.

Bonusbeloppet är angivet före skatt (brutto) och baseras på att man jobbar 100%. Om frånvaro förekommer så minskas även bonusbeloppet. Förekommer frånvaro så mycket att den slutliga sysselsättningen hamnar under 80% så uteblir bonusen helt. Bonusen betalas ut efter semesterperiodens slut.

Om du är intresserad av sommarbonusen, vänligen läs igenom och ta del av samtliga villkor här: Sommarbonus 2024

Bonus för jobb i Visby

För dig som jobbar inom verksamheter belägna i Visby, under minst fyra sammanhängande veckor på ett fast schema om 100% i sysselsättningsgrad = 5.000 kr.

Bonus för jobb utanför Visby

För dig som jobbar i verksamheter belägna utanför Visby, under minst fyra sammanhängande veckor på ett fast schema om 100% i sysselsättningsgrad = 10.000 kr.

Bonusen gäller ej ordinarie medarbetare eller om du i dagsläget jobbar hos oss som långtidsvikarie och därmed redan ingår i grundbemanningen över sommaren.

Sommarbonusen kan kombineras med fastlandskampanjen (bidrag till resa och boende för fastlänningar).

Är något otydligt?

Har du funderingar kring sommarbonusen är du varmt välkommen att kontakta omsorgsjobb@gotland.se alternativt skicka in en ansökan direkt. Under intervjun går vi igenom all information tillsammans!

För dig som inte bor på Gotland och arbetar inom äldreomsorgen eller omsorgen om personer med funktionsnedsättning i minst fyra veckor i sommar, finns möjligheten att ta del av vår fastlandskampanj där du kan få bidrag till både boende och resa. Bidragen betalas ut retroaktivt.

Vi ger ekonomiskt bidrag till din personbiljett tur och retur om max 500 kronor per resa och till ditt boende på Gotland med högst 300 kronor per dygn.

För att ta del av erbjudandet måste du:

 • arbeta minst 80 % utifrån verksamhetens behov.
 • arbeta under minst fyra veckor i juni, juli och augusti.
 • lämna in kvitto för resa samt hyresavtal och kvitto på betalning där det framgår vem som betalat hyran och vem som tagit emot beloppet.

Har du några frågor om erbjudandet är du välkommen att kontakta omsorgsjobb@gotland.se

Vill du hellre svänga förbi på en fysisk intervju istället för att ansöka digitalt? Välkommen att träffa våra rekryterare på en drop-in intervju!

När? Tisdagar kl. 15.00–17.00.

 • 16, 23, 30 januari
 • 6, 13, 20, 27 februari
 • 5, 12, 19, 26 mars
 • 2, 9, 16, 23 april
 • 7, 14, 21, 28 maj

Var? Rekrytering- och bemanningsenheten på Peder Hardings väg 2C i Visby

Kom ihåg! Du behöver ha fyllt 18 år med undantag om du går vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet. Viktigt att du tar med legitimation och gärna ditt CV om du har ett.

Har du frågor mejla till omsorgsjobb@gotland.se

Hur går det till att söka jobb inom omsorgen?
Du skickar in din ansökan digitalt här: Sommarvikariat i omsorgen 2024

När du har skickat in din ansökan får du en bekräftelse via mejl där du själv kan boka tid för en digital intervju. Efter intervjun kontaktar vi dina referenser och du får lämna utdrag från belastningsregistret innan vi lämnar besked om anställning.

Om du hellre vill svänga förbi på en fysisk intervju i Visby så kan du besöka oss när vi har öppet för drop-in intervjuer vilket är varje tisdag hela våren klockan 15 till 17. Mer information ser du under fliken Drop-in intervjuer i Visby.

Observera att vi inte tar emot ansökningar på telefon eller via mejl.

Vad har ni för åldersgräns?
Du måste ha fyllt 18 år innan din första anställningsdag för att få arbeta. Det finns dock ett undantag för elever som går vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet, då kan du arbeta från 16 år fyllda.

Behöver man ha utbildning eller tidigare erfarenhet?
Nej, men det är önskvärt och meriterande om man har en utbildning med inriktning mot vård och omsorg. För att arbeta natt krävs det däremot tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete.

Vilka är arbetstiderna och hur mycket får man arbeta?
Alla som vill får lov att arbeta heltid. Hos oss är det 37 timmar per vecka. Du arbetar schemalagd arbetstid dagtid, kvällar och helger. Det vanligaste är att du arbetar varannan helg, man du kan även arbeta endast natt. Då är det vaken natt och tiderna varierar beroende på vilken enhet man arbetar på.

Vad ligger lönen på och när får man den utbetald?
Vi går under Kommunals löneavtal. Lönen är individuell och differentierad och baserad på den anställdes kompetens, erfarenhet och ålder. Lönen betalas ut den 27:e månaden efter, infaller den 27:e på en helg så betalas lönen ut närmaste vardag innan. Det du arbetar i juni får du alltså lön för den 27 juli.

Får man introduktion innan man börjar arbeta?
Introduktion på arbetsplatsen sker tillsammans med ordinarie personal, det är minst tre dagar men alltid individuellt utifrån vad man har för arbetslivserfarenhet med sig. Det är obligatoriskt att göra webbutbildningar innan man får sin anställning, det innehåller bland annat Basal Hygien och demensutbildning.

Vi har även utbildningar med baskunskaper inom omvårdnad tillsammans med Vuxenutbildningen för den som inte har arbetat inom äldreomsorgen tidigare.

Måste man lämna utdrag från belastningsregistret för att jobba inom äldreomsorgen?
Ja, det är ett krav att det ska visas upp innan erbjudande om anställning.
Här kan du beställa utdrag ur belastningsregistret

Jag hittar inte svar på min fråga?
Välkommen att kontakta omsorgsjobb@gotland.se

Vi vet att det är svårt att hitta boende på Gotland under sommaren. Men vi har samlat tre goda tips här som vi hoppas ska kunna hjälpa dig:

 1. Vi har ett fyrtiotal boenden runt om i Visby som vi kan hjälpa till att förmedla. Hyran på dessa boenden varierar. De brukar gå åt snabbt så ett tips är att ansöka tidigt och samtidigt hålla koll på Blocket och andra bostadssidor för att inte missa andra möjligheter.
 2. Detta året testar vi för första gången att ha en egen webbsida där privata hyresvärdar kan annonsera sina privata bostäder till våra sommarvikarier. Ungefär som en digital anslagstavla. Har du tur kan du hitta något där!
 3. Kommer du från fastlandet? Om du inte är folkbokförd på Gotland så kan du ta del av vårt Fastlandserbjudande. Det innebär ekonomiskt bidrag till hyra och resa. Läs mer under fliken Fastlandserbjudande som finns lite längre upp.

Kontakta Region Gotland

Rekrytering- och bemanningsenheten

Region Gotlands kundtjänst

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00

Sidinformation

Senast uppdaterad:
12 juli 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  07.00 – 17.00