Gå till startsidan
Sök

Tre unga kulturskapare får stipendier

Polina Pohozha. Foto: Vladimira Andreeva. Samuel Wizen. Foto: Ove Andersson. Sarah Ahlin Schwanbom. Foto: Julia Larsson.

Polina Pohozha. Foto: Vladimira Andreeva. Samuel Wizen. Foto: Ove Andersson. Sarah Ahlin Schwanbom. Foto: Julia Larsson.

Årets stipendium till unga, gotländska kulturskapare går till Sarah Ahlin Schwanbom, Polina Pohozha och Samuel Wizén.

Varje år utser Region Gotland en eller flera unga kulturskapare som har utvecklingspotential och håller hög kvalitet i sitt konstnärskap, och som bidrar till mångfald av kulturyttringar på ön.

I år delas kulturarbetsstipendiet ut till en fantasy/sci-fi-författare, en performanceartist/kompositör/pianist och en ljud- och musikdesigner. De är:

Sarah Ahlin Schwanbom, född 2001. Sarah vill fokusera på att skriva noveller och utforma ett magasin inom genren fantasy/sci-fi. Planen är minst två volymer av magasinet och förhoppningen är att det kan vara ett startskott för större projekt i framtiden.

Polina Pohozha, född 1997. Polina är en ukrainsk performanceartist, kompositör och pianist som bott och studerat på Gotland de senaste åren. Hon strävar efter ett eget unikt sätt att låta musiken tala till publiken och sig själv – ibland som ett vrål och ibland som en viskning.

Samuel Wizén, född 1996. Samuel vill utveckla sin verksamhet inom musik och musikproduktion. Han har återvänt hem till Gotland efter avslutad högskoleutbildning inom ljud- och musikdesign på Högskolan Dalarna. Idag arbetar han som frilansande assistent på Sandkvie Studio i Visby och nu vill han ta nästa steg och bygga upp en egen kundbas.

Mer om kulturarbetsstipendiet

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 april 2024