Bioteknik på tallriken – räddningen för framtidens mat?
Rullstolsanpassat
Miljödiplomerat
Textning
Karta
Se evenemangets plats på kartan
Beskrivning av samhällsfrågan
Hur kan bioteknik förändra framtidens livsmedelsproduktion? Genom tekniker som precisionsfermentering, cellodlat kött och genredigering öppnas nya möjligheter för en mer hållbar och resurseffektiv matförsörjning. Men vilka utmaningar finns kring reglering, etik och konsumentacceptans?
Utökad information om evenemanget
I detta panelsamtal diskuterar vi hur bioteknik kan minska matproduktionens klimatpåverkan, bidra till global livsmedelssäkerhet och anpassa jordbruket till framtidens utmaningar. Vi utforskar också hur vi balanserar innovation med ansvar – och vad som krävs för att skapa förtroende för den mat vi äter imorgon.
Medverkande
Linda Bell, avdelningschef, Areella näringar, Formas
Elin Boll, hälso- och nutritionsexpert, Arla Foods
Mats Liedholm, VD, Fazer Sverige
Eva Nordberg Karlsson, professor i bioteknik och teknisk mikrobiologi, LTH, Lunds universitet
Louise Pierce, moderator
Evenemangsinformation
Evenemangstyp: Debatt/panelsamtal
Evenemangs-ID: 881
Språk: Svenska
Förtäring: Ja
Arrangörsuppgifter
Kontaktperson: Jessika Sellergren, LTH, Lunds universitet, 0767-83 45 00, jessika.sellergren@lth.lu.se
Senast uppdaterad: Fredag 13 juni 2025