Gå till startsidan
Gå till startsidan
Sök

Bioteknik på tallriken – räddningen för framtidens mat?

Onsdag 09.00 – 09.45

Ämne: Mat, Forskning

Arrangör: Lunds universitet

Plats: Hästgatan 13

Rullstolsanpassat

Rullstolsanpassat

Miljödiplomerat

Miljödiplomerat

Textning

Textning

Karta

Se evenemangets plats på kartan

Beskrivning av samhällsfrågan

Hur kan bioteknik förändra framtidens livsmedelsproduktion? Genom tekniker som precisionsfermentering, cellodlat kött och genredigering öppnas nya möjligheter för en mer hållbar och resurseffektiv matförsörjning. Men vilka utmaningar finns kring reglering, etik och konsumentacceptans?

Utökad information om evenemanget

I detta panelsamtal diskuterar vi hur bioteknik kan minska matproduktionens klimatpåverkan, bidra till global livsmedelssäkerhet och anpassa jordbruket till framtidens utmaningar. Vi utforskar också hur vi balanserar innovation med ansvar – och vad som krävs för att skapa förtroende för den mat vi äter imorgon.

Medverkande

Linda Bell, avdelningschef, Areella näringar, Formas

Elin Boll, hälso- och nutritionsexpert, Arla Foods

Mats Liedholm, VD, Fazer Sverige

Eva Nordberg Karlsson, professor i bioteknik och teknisk mikrobiologi, LTH, Lunds universitet

Louise Pierce, moderator

Evenemangsinformation

Evenemangstyp: Debatt/panelsamtal

Evenemangs-ID: 881

Språk: Svenska

Förtäring: Ja

Arrangörsuppgifter

Kontaktperson: Jessika Sellergren, LTH, Lunds universitet, 0767-83 45 00, jessika.sellergren@lth.lu.se

Senast uppdaterad: Fredag 13 juni 2025