Framtidens mat finns i havet
Rullstolsanpassat
Handikappanpassad WC
Miljödiplomerat
Webbsändning
Karta
Se evenemangets plats på kartan
Beskrivning av samhällsfrågan
Fisk och sjömat blir ett allt viktigare inslag på matbordet. Ett ansvarsfullt och hållbart vattenbruk blir avgörande för framtidens matförsörjning och kulinariska förnyelse. Samtidigt drar man nytta av flera generationers kunnande på området.
Utökad information om evenemanget
Vi borde äta mer fisk och mer nyttig mat till vardags, ändå gör vi inte det. Faktum är att allt färre svenskar följer Livsmedelsverkets rekommendation att äta sjömat 2-3 gånger per vecka. Vad beror det på och vad kan vi göra för att fler ska följa rekommendationen? Hur kan vi få fler att välja nyttig mat såsom fisk och skaldjur mitt i veckan? Vad går hem hos konsumenter och vanliga familjer, barn och ungdomar? Hur når vi dem?
Medverkande
Charlotte Rapp, Sverigechef, Norwegian Seafood Council
Fredrik Svedjetun, moderator, chefredaktör, Dagligvarunytt/Market
Frida Ganshed, Vd, Coop Gotland
Evenemangsinformation
Evenemangstyp: Debatt/panelsamtal
Evenemangs-ID: 674
Språk: Svenska
Förtäring: Nej
Arrangörsuppgifter
Kontaktperson: Lars Welin, Projektledare, Bonnier News
Webbplats: https://di.se/almedalen
Senast uppdaterad: Onsdag 18 juni 2025