Gå till startsidan
Gå till startsidan
Sök

Framtidens mat finns i havet

Torsdag 13.35 – 14.05

Ämne: Mat, Hållbarhet

Arrangör: Dagens industri,Dagligvarunytt,Norwegian Seafood Council

Plats: Strandvägen 4.2

Rullstolsanpassat

Rullstolsanpassat

Handikappanpassad WC

Handikappanpassad WC

Miljödiplomerat

Miljödiplomerat

Webbsändning

Webbsändning

Karta

Se evenemangets plats på kartan

Beskrivning av samhällsfrågan

Fisk och sjömat blir ett allt viktigare inslag på matbordet. Ett ansvarsfullt och hållbart vattenbruk blir avgörande för framtidens matförsörjning och kulinariska förnyelse. Samtidigt drar man nytta av flera generationers kunnande på området.

Almedalsveckan Play

Almedalsveckan Play

Utökad information om evenemanget

Vi borde äta mer fisk och mer nyttig mat till vardags, ändå gör vi inte det. Faktum är att allt färre svenskar följer Livsmedelsverkets rekommendation att äta sjömat 2-3 gånger per vecka. Vad beror det på och vad kan vi göra för att fler ska följa rekommendationen? Hur kan vi få fler att välja nyttig mat såsom fisk och skaldjur mitt i veckan? Vad går hem hos konsumenter och vanliga familjer, barn och ungdomar? Hur når vi dem?

Medverkande

Charlotte Rapp, Sverigechef, Norwegian Seafood Council

Fredrik Svedjetun, moderator, chefredaktör, Dagligvarunytt/Market

Frida Ganshed, Vd, Coop Gotland

Evenemangsinformation

Evenemangstyp: Debatt/panelsamtal

Evenemangs-ID: 674

Språk: Svenska

Förtäring: Nej

Arrangörsuppgifter

Kontaktperson: Lars Welin, Projektledare, Bonnier News

Webbplats: https://di.se/almedalen

Senast uppdaterad: Onsdag 18 juni 2025