Vår mat - hur, var och av vilka ska den produceras? Globalt, nationellt och lokalt perspektiv?
Karta
Se evenemangets plats på kartan
Beskrivning av samhällsfrågan
Världens befolkning växer. Vi har hållbarhetsutmaningar från klimat, miljö - och beredskapssynpunkt. Globalt finns ambitioner. Nationellt har vi en livsmedelsstrategi, men det är lokalt som maten produceras. Vi har valt Gotland som fokus.
Utökad information om evenemanget
Hållbar produktion och konsumtion av mat är en förutsättning för att möta utmaningar från klimatförändringar, miljökrav kring biologisk mångfald, socialt hållbart som också möter krav på folkhälsa, djurvälfärd och ökad beredskap. Gotland är speciellt intressant från beredskapssynpunkt där jordbruket har stor betydelse. Vi inleder med det globala perspektivet, den nationella livsmedelsstrategin och den ekologiska produktionens förutsättningar för en hållbar livsmedelsproduktion. Gotländska förutsättningar , de politiska ambitionerna och panel med inspel från lokala aktörer - slakteri, mjölk - och fårbonde och dagligvaruhandel
Medverkande
Gunnela Ståhle, ordförande, Vi Konsumenter
Roger Pettersson, generalsekreterare, World Animal Protecion, Sverige
Emma Rung, verksamhetsledare, KRAV
Åsa Domeij, Hållbarhetschef, Axfood
Kristina Rådkvist, VD, Grönt Centrum, Gotland
Johan Malmros, 2:e vice ordförande , Regionråd Gotland, C
Thomas Östlund, VD, Protos
Curre Niklasson, Lantbrukare, Sigsarve gård
MarkusWahlgren, Butikschef, COOP Visby
Monica Lundqvist, Lantbrukare, Ekologiska lantbrukare Gotland
Evenemangsinformation
Evenemangstyp: Seminarium/föreläsning
Evenemangs-ID: 3262
Språk: Svenska
Förtäring: Nej
Arrangörsuppgifter
Kontaktperson: Gunnela Ståhle, ordförande, Vi Konsumenter, 0705613621, gunnela.stahle@gunnela.nu
Roger Pettersson, Generalsekreterare, World Animal Protection, Sverige, 076-3191582, rogerpettersson@worldanimalprotection.se
Webbplats: https://www.vikonsumenter.org, https://www.worldanimalprotection.se, https://www.krav.se
Senast uppdaterad: Lördag 7 juni 2025