Gå till startsidan
Gå till startsidan
Sök

Hur kan det vara köttbrist när konsumenten vill grilla?

Tisdag 16.00 – 16.45

Ämne: Mat, Hållbarhet

Arrangör: Lidl Sverige,Lantbrukarnas Riksförbund

Plats: Donnersgatan 1, Kårhuset Rindi, Handelns Hus

Karta

Se evenemangets plats på kartan

Beskrivning av samhällsfrågan

Under våren presenterade Regeringen en livsmedelsstrategi som ska bidra till att öka lönsamheten och konkurrenskraften i den svenska livsmedelskedjan. Samtidigt som arbetet med livsmedelsstrategin pågick gapade butikens kötthyllor stundtals tomma.

Utökad information om evenemanget

Vad beror köttbristen på, varför produceras inte nötkött i den utsträckning som konsumenten efterfrågar? Hur ska svensk livsmedelsproduktion öka och vad krävs för att den ska göra det? Varför skalar vi inte bara upp svensk köttproduktion och exporterar? Beror det på köttets negativa klimatpåverkan? Eller är det snarare bra att det råder köttbrist eftersom Livsmedelsverket ändå rekommenderar max 350 gram kött i veckan? Lidl Sverige och Lantbrukarnas Riksförbund bjuder in till ett seminarium som kretsar kring svenska produktionsförutsättningar, vad som är en prisvärd korv och vilka steg som behöver tas för att både värna svensk livsmedelsproduktion och klimatet.

Medverkande

Palle Borgström, Förbundsordförande, Lantbrukarnas Riksförbund

Björn Hellman, VD, Livsmedelsföretagen

Sofia Skönnbrink, Riksdagsledamot, Miljö- och Jordbruksutskottet, S

Christina Nordin, Generaldirektör, Livsmedelsverket

Robert Stekovic, CCO, Lidl Sverige

Helena Storckenfeldt, Riksdagsledamot, Miljö- och Jordbruksutskottet, M

Johan Krallis Anell, Moderator Ansvarig Stakeholder Engagement, Lidl Sverige

Evenemangsinformation

Evenemangstyp: Seminarium/föreläsning

Evenemangs-ID: 3247

Språk: Svenska

Förtäring: Nej

Arrangörsuppgifter

Kontaktperson: Johan Krallis Anell, Ansvarig Stakeholder Engagement, Lidl Sverige, 0709881614, johan.krallis_anell@lidl.se

Senast uppdaterad: Tisdag 20 maj 2025