Hur kan det vara köttbrist när konsumenten vill grilla?
Karta
Se evenemangets plats på kartan
Beskrivning av samhällsfrågan
Under våren presenterade Regeringen en livsmedelsstrategi som ska bidra till att öka lönsamheten och konkurrenskraften i den svenska livsmedelskedjan. Samtidigt som arbetet med livsmedelsstrategin pågick gapade butikens kötthyllor stundtals tomma.
Utökad information om evenemanget
Vad beror köttbristen på, varför produceras inte nötkött i den utsträckning som konsumenten efterfrågar? Hur ska svensk livsmedelsproduktion öka och vad krävs för att den ska göra det? Varför skalar vi inte bara upp svensk köttproduktion och exporterar? Beror det på köttets negativa klimatpåverkan? Eller är det snarare bra att det råder köttbrist eftersom Livsmedelsverket ändå rekommenderar max 350 gram kött i veckan? Lidl Sverige och Lantbrukarnas Riksförbund bjuder in till ett seminarium som kretsar kring svenska produktionsförutsättningar, vad som är en prisvärd korv och vilka steg som behöver tas för att både värna svensk livsmedelsproduktion och klimatet.
Medverkande
Palle Borgström, Förbundsordförande, Lantbrukarnas Riksförbund
Björn Hellman, VD, Livsmedelsföretagen
Sofia Skönnbrink, Riksdagsledamot, Miljö- och Jordbruksutskottet, S
Christina Nordin, Generaldirektör, Livsmedelsverket
Robert Stekovic, CCO, Lidl Sverige
Helena Storckenfeldt, Riksdagsledamot, Miljö- och Jordbruksutskottet, M
Johan Krallis Anell, Moderator Ansvarig Stakeholder Engagement, Lidl Sverige
Evenemangsinformation
Evenemangstyp: Seminarium/föreläsning
Evenemangs-ID: 3247
Språk: Svenska
Förtäring: Nej
Arrangörsuppgifter
Kontaktperson: Johan Krallis Anell, Ansvarig Stakeholder Engagement, Lidl Sverige, 0709881614, johan.krallis_anell@lidl.se
Senast uppdaterad: Tisdag 20 maj 2025