Gå till startsidan
Gå till startsidan
Sök

Innovation för matens framtid - dags att samla Sverige

Tisdag 14.00 – 14.45

Ämne: Innovation, Mat

Arrangör: RISE

Plats: Tranhusgatan 6, S:t Clemens ruin, Livsmedelsdagen

Karta

Se evenemangets plats på kartan

Beskrivning av samhällsfrågan

I tider av extrem oro är Sveriges livsmedelsberedskap viktig att trygga. Därför krävs ett innovativt och hållbart matsystem rustat för kris. Det är här näringslivet, samhällsaktörer och forskningen måste komma samman och gå från ord till handling.

Utökad information om evenemanget

Med utgångspunkt i Livsmedelsstrategi 2.0 diskuterar panelen hur vi genom samhandling stärker innovationssystemet för ökad livsmedelsberedskap och export. Hur utvecklar vi ett robust och effektivt innovationssystem? Hur tar vi tillvara nationella styrkor på regional nivå? Hur använder vi regionala styrkor för att stärka livsmedelsproduktionen i hela landet? Hur fördelar vi ansvar och mandat mellan stat, region, kommun, näringsliv och civilsamhälle för att säkra samordning? Välkommen till en inspirerande diskussion om hur vi kan möta dagens utmaningar med morgondagens innovationssystem.

Medverkande

Christina Nordin, Generaldirektör, Livsmedelsverket

Marie Gidlund, Verksamhetsledare, Sweden Food Arena

David Levrén, Projektledare, Dalarna Science Park

Jenny Asplund, Projektledare, KSLA

Helen Rönnholm, Global Head for Export Promotion,, Business Sweden

Charlotte Eklund-Jonsson, Forsknings- och affärsledare, RISE

Ingela Stenson, Moderator, Prime

Evenemangsinformation

Evenemangstyp: Debatt/panelsamtal

Evenemangs-ID: 2704

Språk: Svenska

Förtäring: Nej

Arrangörsuppgifter

Kontaktperson: Anna-Karin Karlsson, Marknadschef avdelningen livsmedel, RISE, anna-karin.karlsson@ri.se

Senast uppdaterad: Måndag 2 juni 2025