Krig och klimatförändring – hur klarar vi livsmedelsförsörjningen?
Miljödiplomerat
Karta
Se evenemangets plats på kartan
Beskrivning av samhällsfrågan
Säkerhetsläget och globala klimatförändringarna sätter ökad svensk livsmedelsproduktion i fokus. Svenska uppdaterade livsmedelsstrategin och EU:s vision fokuserar på robusthet men i dag skulle vår livsmedelsberedskap inte klara av ett krig eller allvarlig kris. Hur skapar vi robusthet – på riktigt?
Utökad information om evenemanget
Med utgångspunkt i framtidsscenarier kommer paneldeltagarna ges utrymme att se och analysera vilka åtgärder Sverige bör vidta för en mer motståndskraftig livsmedelsförsörjning. I Sverige har frågan om en stärkt livsmedelsproduktion handlat om nationell självförsörjning. Med ett förändrat geopolitiskt läge, ökade klimatstörningar och miljöbelastning i stora jordbruksländer är det minst lika mycket ett europeiskt – som svenskt – intresse att öka livsmedelsförsörjningen i EU:s nordligaste delar.
Medverkande
Christina Nordin, Generaldirektör, Livsmedelsverket
Johan Dozzi, Avdelningschef, MSB
Palle Borgström, Förbundsordförande, Lantbrukarnas Riksförbund
Sofia Skönnbrink, Riksdagsledamot, S
Joanna Lewerentz, Riksdagsledamot, M
Fredrik Hassel, Senior Public Affairs Advisor, SAAB
Fredrik Hannerz, Avdelningschef för Naturavdelningen, Naturvårdsverket
Cecilia Kocken, vd , Arla Sverige
Per Arfvidsson, Vice vd , Lantmännen
Evenemangsinformation
Evenemangstyp: Seminarium/föreläsning
Evenemangs-ID: 1899
Språk: Svenska
Förtäring: Nej
Arrangörsuppgifter
Kontaktperson: Niclas Karnhill, Press- och PR-chef, Lantmännen, niclas.karnhill@lantmannen.com
Helena Markstedt, Public Affairs Senior Manager, Arla, helena.markstedt@arlafoods.com
Webbplats: https://www.arla.se/, https://www.lantmannen.se/
Senast uppdaterad: Tisdag 17 juni 2025