Sök

Offentlig konst

Hitta på sidan

När Region Gotland bygger nytt går alltid en procent av kostnaden till offentlig konst. Den så kallade enprocentsregeln möjliggör inköp av nya konstverk till offentliga verksamheter och skapande av intressanta konstnärligt gestaltade miljöer på Gotland.

På den här sidan kan du läsa om aktuella utlysningar. Du kan även prenumerera på kulturenhetens nyhetsbrev för att få information om kommande projekt.

Aktuella utlysningar

Här presenteras våra aktuella utlysningar och intresseförfrågningar.

Gestaltningsuppdrag Nya Solbergabadet i Visby

Region Gotland planerar ett nytt badhus i Visby. Nu kan yrkesverksamma konstnärer och konstnärsgrupper anmäla intresse för ett gestaltningsuppdrag till nya Solbergabadet. Välkommen med din ansökan senast klockan 23.59 den 10 mars. Läs mer här:

Konstplan nya Solbergabadet Pdf, 1.1 MB.

Intresseförfrågan konstprojekt nya Solbergabadet Pdf, 379.1 kB.

gotland.se/nyasolbergabadet

E-tjänst intresseanmälan nya Solbergabadet

Region Gotlands konstsamling

I Region Gotlands konstsamling finns över 5 000 konstverk i olika tekniker och material från sent 1800-tal fram till idag.

Konsten finns utomhus i parker och på torg samt i regionens verksamheter, som skolor, vårdcentraler och arbetsplatser. Konstverken kan vara fast monterade utanför eller inne i byggnader. Det kan också handla om flyttbar konst i form av tavlor eller mindre skulpturer i lokalerna.

Den flyttbara konst som inte är utplacerad, förvaras i Gotlands Museums magasin. Gotlands Museum har i uppdrag att förvalta och tillgängliggöra Region Gotlands konstsamling. Tjänsten utförs av en intendent för offentlig konst.

På hemsidan offentligkonstgotland.se kan du låta dig guidas genom Region Gotlands konstsamlingar.

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt

Lämna synpunkter på vår nya webb

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 februari 2024
Dela sidan