Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Bildkollage av ett urval av de särskilda uppdrag som är representerade på Mixed Minds kulturfestival.

Mixed Minds kulturfestival

Den 1 oktober 2022 arrangeras kulturfestivalen Mixed Minds på Kulturrum i Visby. Över 30 lokala kulturskapare presenterar verk som tar avstamp i vår tid just nu. Välkommen att ta del av utställningar, visningar, performance och samtal. Fri entré.

Datum

Lördagen den 1 oktober 2022 klockan 10.00-22.00

Adress

Kulturrum, Specksrum 6, Visby (länk till karta)
 
Den 1 oktober visar Kulturenheten upp work-in-progress och färdiga konstverk från konstnärer och kreatörer som erhållit särskilda uppdrag som utlysts till professionella gotländska kulturskapare av Region Gotland under 2021.
 
Några axplock ur programmet är framträdanden av jazzsångerskan Vendela Blomgren och pianisten Oskar Lindström, utdrag ur projektet Vipssss med Vibrationsverket och Wolfgang Weiser, verket In i framtiden tillbaka till naturen av konstnären Pia Ingelse, delar av fotoutställningen Slutdatum? av Tommy Söderlund och videoinstallationen En världsomsegling under havet av Kristina Frank.
 
Mixed Minds är öppen för allmänheten och det är fri entré!

Bakgrund

På grund av coronapandemin förändrades arbetsmarknaden radikalt för kulturskapare. I november 2020 utlyste Region Gotland därför särskilda uppdrag där konstnärens blick på pandemin efterfrågades. Syftet var att stärka villkoren för skapande och vitalisera kulturutbudet för allmänheten.

Programpunkter

Under helgen kan du ta del av en rad utställningar som visar verk inom olika konstområden. Flera av de medverkande kulturskaparna kommer att finnas på plats för att berätta mer om sina projekt. Inom kort presenteras årets program.
 
 
 
10.00 Mixed Minds öppnar
10.30 
Samtal med fotografen och frilansskribenten Tina Messing om hennes bok Hemlin Foto - del 2. La Scala, Kulturrum.
11.20
Work in progress med tonsättaren Richard Hellgren och verket Plats att andas. La Scala, Kulturrum. Delar av verket kommer att framföras i Domkyrkan Sankta Maria i Visby kl 20.00 och 22.30.
12.10
Work in progress med filmskaparen Andreas Nordblom och kortfilmen Vakuum. La Scala, Kulturrum. 
13.00
Work in progress med koreografen och dansaren Alexandra Svensson med det interaktiva dansprojektet Ickesträvan. La Scala, Kulturrum.
13.50
Samtal med konstnären Eva Szentivanyi om hennes verk Härd. La Scala, Kulturrum. 
14.40 
Samtal med regissören och improvisatören Irene Duckert om hennes projekt för den fria teatergruppen Teaterambulansen. La Scala, Kulturrum. 
15.30
Dansaren och koreografen Simon Rydén visar utdrag ur projektet Danslab Gotland. La Scala, Kulturrum. 
17.10
Samtal med författaren Emelie Appelholm Bergbohm om den nya boken Kyrklandet - fakta och fantasi om Gotlands 100 kyrkor. La Scala, Kulturrum. 
18.00
Utdrag ur föreställning Vipsssss, snäckor, sus, spännkraft, svängrum och spiraler - en musikalisk, akrobatisk och jonglerande föreställning för barn och familjer med musikern och tonsättarkoreografen Anna E Weiser och balanskonstnären och jonglören Wolfgang Weiser. La Scala, Kulturrum.
19.00
Kompositören och musikern Jan Ekedahl bjuder på utdrag ur verket Mästermyr i sällskap av musikerna Marie Axelsson på fiol och viola och Markus Svensson på nyckelharpa. La Scala, Kulturrum.
20.00
Ljudkonstnären och dansaren Desideria Thur visar utdrag ur projektet Dansföreställning Gutamål. La Scala, Kulturrum.
21.00 
Pianisten Oskar Lindström spelar utdrag ur nyskrivna kompositioner för pianotrio i sällskap av Josef Karnebäck på bas och Edvin Fridolfsson på trummor. La Scala, Kulturrum.
21.30
Sångerskan Vendela Blomgren uppför utdrag ur det nya albumet Röda Spår med Josef Karnebäck på bas och Oskar Lindström på piano. La Scala, Kulturrum. 
22.00 Mixed Minds stänger

 

Tillgänglighet

Du som besökare kan lätt komma in på Kulturrum då alla entréer är utrustade med ramp. För att komma upp i våningsplanen finns det hiss, förutom i nedre gårdshuset. Tillgänglig parkeringsplats på gården finns bredvid entrén.
 
Bild: Ett urval av de särskilda uppdrag som kommer att presenteras på Mixed Minds.