Kontakt

Magnus Claesson
Måltidssamordnare vid utbildnings- och arbetslivsförvaltningen
Telefon: 0498-20 41 43
E-post: magnus.claesson@gotland.se

Josefin Jessen
Avdelningschef (ansvarig för skolmåltider), regionstyrelseförvaltningen
Telefon: 0498-26 94 50
E-post: josefine.jessen@gotland.se

Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Skolmåltider

Det finns 21 tillagningskök inom förskolan/skolan - gymnasieskolans kök är det största med ca 2.200 portioner/dag. Tillagningsköken lagar mat till ytterligare 34 serveringskök.

Mat och måltider är en central del i våra liv. Goda matvanorna har stor betydelse för hälsan, både för barn och för vuxna. Bra mat och fysisk aktivitet gör dessutom att barnen blir pigga och får lättare att leka och lära.

Förskolan och skolan har tillsammans med hemmet  i uppgift att grundlägga en positiv syn på mat och ge eleverna goda matvanor.  

Lunchen ska motsvara en tredjedel av dagsbehovet av näringsämnen och vitaminer. Barn och elever får specialkost om det är motiverat av medicinska, kulturella eller etiska skäl.

Budget för varje skolmåltidsportion ligger på 11:34 kronor i råvarukostnader.