Kontakt

Katarina Struwe Orleifson
Tf enhetschef
0498-203680

Milo Lindhe
Facklig representant, Distriktssköterska Vårdförbundet
milo.lindhe@gotland.se
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Psykolog/­socionom/­beteendevetare

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Vårdcentralen Wisby Söder har omkring 13000 listade patienter och vi är ungefär 30 medarbetare. På vårdcentralen drivs olika förbättringsarbeten initierade av medarbetarna i ett led att skapa effektivare rutiner, mer personcentrerad och lättillgänglig vård och god arbetsmiljö.

Till våra patienter erbjuder vi bland annat sedvanliga läkar- och distriktssköterskemottagningar både genom bokningsbara tider och drop in-tider. Vi har diabetes-, astma/kol-mottagning, inkontinensvård, demens-, hjärtsvikts- och levnadsvanemottagning. Vi har också samtalsbehandlare för individuella samtal och patientskolor angående stress, sömn och ångest samt öppen mindfulness.

Vi arbetar aktivt för att utveckla våra behandlingsinsatser mot psykosocial ohälsa, för goda levnadsvanor och för att förebygga långtidssjukskrivningar och främja snabb återgång till arbetet.

Arbetar du självständigt, lösningsinriktad och ansvarstagande? Är du bra på att samarbeta och en fena på professionellt bemötande? Då är du varmt välkommen att arbeta hos oss så att vi tillsammans får forma framtidens primärvård på Gotland!

Arbetsuppgifter

Som samtalsbehandlare inom primärvården är uppdraget att bedöma och behandla patienter med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. I arbetet hos oss kommer du få arbeta med bedömning och korttidsbehandling av patienter med ångest, lätta och medelsvåra depressioner samt stressrelaterade sjukdomar. Uppgiften som samtalsbehandlare är även att bidra till att utveckla vården utifrån din speciella kompetens.

Vi arbetar både med individuella kontakter och med grupper samt KBT på nätet. Vi har för närvarande skolor med fokus på sömnproblem, stress och ångesthantering samt öppen mindfulnessgrupp.

En viktig del i ditt arbete är även att samverka med andra personalkategorier och externa aktörer. På vårdcentralen finns ett psykosocialt team som träffas varje vecka för samråd där du kommer att ingå. Teamet består av psykolog, psykoterapeut, KBT-terapeuter, kurator, rehabkoordinator, läkare, fysioterapeut och arbetsterapeut.

Våra samtalsbehandlare har schemalagda tider för handledning och nätverksträffar.

Kvalifikationskrav

Vi ser att du som söker är legitimerad psykolog, socionom, KBT-terapeut eller har annan utbildning motsvarande Steg I-utbildning. Du ska känna dig trygg med att arbeta självständigt och även trivas med att arbeta i tvärprofessionella team. Du har intresse och erfarenhet av att göra bedömningar och genomföra kortare behandlingsinsatser både individuellt och i grupp. Har du erfarenhet av psykiatrisk vård och/eller primärvård är det meriterande.

Vi ser gärna att du är utvecklingsorienterad och villig att aktivt vara med på vår pågående resa att tillsammans skapa framtidens primärvård. Vi kommer lägga stor vikt på personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Vårdcentralen Wisby Söder, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt

Katarina Struwe Orleifson
Tf enhetschef
0498-203680
Milo Lindhe
Facklig representant, Distriktssköterska Vårdförbundet
milo.lindhe@gotland.se

Ansökan

Referensnummer
A943008
Sök senast
2020-04-13
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt