Kontakt

Elena Hedenstein
Rekryterare
0498-269116
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Undersköterska/­boendeassistent äldreomsorgen, sommarjobb

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.

Varje dag går cirka 1900 personer till arbetsplatsen inom Socialförvaltningen Region Gotland för att leverera välfärd, utveckling och samtidigt har den enskilda individen i centrum. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vi börjar nu med rekryteringen till ett av sommarens bästa sommarjobb 2021. Vi söker ca 350 vikarier som önskar att göra en skillnad för de äldre i våra verksamheter. Efter sommaren finns det stora möjligheter till fortsatt arbete.

Arbetsuppgifter

Vi har verksamheter runt om på hela Gotland, där du under sommaren har möjlighet att arbeta inom följande områden/ verksamheter:

Äldreboenden och demensboenden - boenden för äldre på 10 orter på Gotland. Vi som arbetar här har som uppdrag att hjälpa de äldre under hela dygnet med olika insatser. Undersköterskor, boendeassistenter och sjuksköterska arbetar i team för att ge förutsättning för att leva ett meningsfullt och värdigt liv.

Hemtjänsten - Vi i hemtjänsten arbetar för att de äldre skall få bo kvar hemma. Vi arbetar utifrån och genom insatser som de är beviljade att få hjälp med. Insatserna kan variera i omfattning men målet är alltid att ge förutsättning för att leva ett meningsfullt och värdigt liv.

Korttidsenheten - Korttidsenheten i Visby erbjuder korttidsplatser som är till för återhämtning efter sjukhusvistelse, växelvård för avlastning i hemmet eller till de som är i väntan till ett anpassat boende. Varje år vårdas drygt 300 personer på enheten vilket ställer höga krav på en flexibel verksamhet.

Som undersköterska/boendeassistent arbetar du tillsammans med dina kollegor för att motivera och stimulerade de äldre utifrån deras individuella förutsättningar, behov och önskemål. Du arbetar nära dem, i deras vardagliga liv. Arbetet är mycket varierande, där ingen dag är den andra lik. I arbetet kommer du att få möjligheten att hjälpa till med följande:

- Personlig omvårdnad: hygien såsom dusch och toalettbesök
- Medicinering och andra delegerade HSL-insatser
- Tvätt och städning
- Hushållsbestyr och inköp
- Social tid och aktiviteter
- Enklare matlagning
- Ledsagning
- Andra nödvändiga vårdinsatser
- Arbetet kommer även att innebära mycket dialog med kunder och anhöriga samt dokumentation.

Arbetstider: Du kommer behöva kunna arbeta dag, kväll och helg utifrån ett löpande schema. Du kan även arbeta ren natt eller bara helger.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som vill arbeta med att göra skillnad för de äldre i deras vardag. Vi ser gärna att du har en omvårdnadsutbildning eller att du har tidigare erfarenhet inom omvårdnadsyrket, men detta är inget krav.

Tjänsterna kräver att du kan planera ditt arbete för att tillgodose individens behov. Du måste vara flexibel och snabbt kunna ställa om vid förändringar i verksamheten. Samt samarbeta med de äldre, anhöriga och arbetskamrater.

Det är viktigt att du är trygg i det svenska språket, i både tal och skrift, då all kommunikation och dokumentation sker på svenska.

Ett positivt förhållningssätt och ett gott bemötande är mycket viktigt. Du behöver även vara stabil och trygg i dig själv, vara lyhörd, pålitlig och ansvarsfull. Vi sätter stort värde på engagemang i arbetet och en vilja att bidra till verksamhetens bästa.

Det är en förutsättning att du:
- Uppvisar utdrag ur polisens belastningsregister.
- Har körkort eller kan cykla om du vill jobba i hemtjänsten.

Lockas du av detta stimulerande arbete, utmanande och flexibla arbetssätt? Samt har ett genuint intresse av att arbeta med människor?
Varmt välkommen med din ansökan!

Bor du på fastlandet och kan jobba minst 80% under fyra sammanhängande veckor kan du ta del av fastlandskampanjen, följ länken för mer information: https://gotland.se/sommarjobb

Beställ ditt belastningsregister i dag på www.polisen.se (utdrag 442.3)

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är över 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Socialtjänst/omsorg vikarier, Socialförvaltningen
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Timavlönad
Tillträde/varaktighet
Tillträdesdatum, anställningens längd och sysselsättningsgrad bestäms enligt överenskommelse.
Antal tjänster
350

Kontakt

Elena Hedenstein
Rekryterare
0498-269116

Ansökan

Referensnummer
A993587
Sök senast
2021-05-30

Övrigt

Urval och anställning kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt