Kontakt

Magnus Iversen
Verksamhetschef
0498-268663, 070-0832404

Sune Handell
Facklig representant, Överläkare AnOpIVA
0700-832 195
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Specialist- eller överläkare i anestesi och intensivvård

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

AnOpIVA-kliniken på Visby lasarett har ca 120 medarbetare, varav 15 läkare. Verksamheten har stor klinisk spännvidd och hanterar patienter i alla åldrar. Årligen utförs ca 5000 operationer inom allmänkirurgi, ortopedi, urologi, gynekologi, obstetrik och ÖNH, ca 1500 konsultativa åtgärder och vårdas ca 1500 patienter inom intensivvården varav hälften intermediärvård, samt ca 730 flygande transporter till och från fastlandet varav ca 100 läkarbemannade. På sjukhuset bedrivs därtill en mycket bred invärtesmedicinsk verksamhet, barnsjukvård, ögonsjukvård med mera. Verksamheterna präglas av nära samarbeten och korta beslutvägar. Sjukvården i Region Gotland har ett samarbetsavtal med Karolinska och Region Stockholm.

Kommunikationerna från Visby till Stockholm och övriga landet är mycket goda. Gotland präglas av otaliga kulturhistoriskt intressanta miljöer, ett mycket rikt kulturliv och en starkt växande akademisk närvaro. Förutsättningarna för innovation, företagande och handel är utmärkta. Ön erbjuder en unik, vacker, solrik och variationsrik natur. Möjligheterna att hitta sitt drömboende är stora. Det sociala livet präglas av omtanke och vänlighet och erbjuder en lugn uppväxtmiljö med bra skolor. Förutsättningarna är mycket goda för alla typer av utom- och inomhussporter.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som specialist vid kliniken innebär kliniskt anestesiarbete på operation, dagkirurgen, anestesimottagningen och perioperativt på pre- och postop samt intensivvård, intermediärvård, konsultverksamhet och transportmedicin där vi sörjer för läkarbemanningen av helikoptern. Verksamheten har en sjukhusbunden jourlinje, en bakjours- och en transportberedskapslinje. Du förväntas efterhand kunna medverka i samtliga jourlinjer. Vidare förväntas du aktivt bidra i klinikens kompetens- och verksamhetsutveckling. Möjligheter till kontinuerlig fortbildning är goda.

Kvalifikationskrav

Du är specialist i anestesi och intensivvård och har en bred klinisk kompetens. Erfarenhet inom universitetssjukvård och forskning är meriterande. Du är trygg i din yrkesroll, intresserad i det tvärdisciplinära och tvärprofessionella patientarbetet och aktiv i kompetens- och verksamhetsutvecklingen. Du uppfattas som social och samarbetsinriktad. Erfarenhet av transportmedicin är en fördel men något som du annars utbildas i hos oss. Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper och dina referenser är viktiga. Vid en anställning är vi angelägna om att du känner dig välkommen och ges goda förutsättningar för långsiktig utveckling i arbetet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Resursområde AnOpIva, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
2

Kontakt

Magnus Iversen
Verksamhetschef
0498-268663, 070-0832404
Sune Handell
Facklig representant, Överläkare AnOpIVA
0700-832 195

Ansökan

Referensnummer
A872172
Sök senast
2019-06-09
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt