Kontakt

Agneta Nyström
Avdelningschef hemtjänsten
0498- 263 458

Jane Sandberg
Enhetschef
0498-26 85 80
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Enhetschef hemtjänsten

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.

Region Gotland erbjuder sina medborgare valfrihet inom hemtjänsten (LOV), där Hemtjänsten Region Gotland är den största utföraren och ingår i Socialförvaltningen. Vi har ett viktigt och givande uppdrag att ge stöd till människor i deras hem och i deras vardag. Avdelningen är en effektiv konkurrenskraftig utförarorganisation med professionella medarbetare i ständig utveckling. Våra grundläggande värderingar är delaktighet, förtroende och omtanke.

Då en av våra nuvarande chefer ska gå i pension söker vi nu en enhetschef med ansvar för hemtjänsten i norra Visby. Tillsammans blir du delaktig i arbetet att leda och utveckla vår verksamhet mot en modern, effektiv och sammanhållen hemtjänst med en tydlig helhetssyn.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef bedriver du en effektiv verksamhet med hög kvalitet inom de ekonomiska ramarna. Du ansvarar för att insatser enligt SoL (socialtjänstlagen) och HSL (hälso- och sjukvårdslagen) verkställs utifrån de uppdrags- och kvalitetskrav som ställs från myndighetsavdelningen.

Du har direkt personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar inom ett givet hemtjänstdistrikt. Där en viktig uppgift är att skapa en arbetsmiljö och en arbetsplats som får medarbetare att trivas och känna arbetsglädje. Rollen ställer också krav på din förmåga att bemanna, planera och utveckla enheten. Till din hjälp finns en utvecklad metod med en tvillingkollega, där ni enhetschefer som är placerade inom samma geografiska område har ett nära samarbete och stödjer varandra. Samtidigt som du har en viktig roll i vår ledningsgrupp. Där förväntas du samverka, hjälpa och bidra till utvecklingen av hela Hemtjänsten Region Gotland.

Hos oss finns det möjlighet för dig att växa och vidareutveckla dig inom områden som du intresseras av och därför uppmuntrar vi till erfarenhetsutbyte mellan våra olika enheter runt om på ön. Alla nya chefer inom Region Gotland få också möjligheten att gå vår Chefsskola där du bland annat får utbildning inom arbetsrätt, ekonomi, ledarskap.

Som enhetschef inom Region Gotlands hemtjänst får du ett varierande arbete med stimulerande arbetsuppgifter, där du blir en del i en större helhet och där vårt uppdrag bidrar till att göra vardagen bättre för alla våra brukare och där din utveckling blir vår framgång.

Kvalifikationskrav

För att lyckas i rollen krävs det att du är drivande, gillar utvecklingsarbete och är mål- och resultatinriktad. Du är tydlig i din kommunikation och har en fallenhet för att kunna motivera, skapa engagemang och förståelse hos dina medarbetare för att tillsammans kunna nå uppsatta mål och uppdrag. Du är strukturerad och systematisk i ditt arbete och har god förmåga att prioritera och fatta beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ledarskapet vilket för oss också innebär att du är trygg, lyhörd och empatisk som inger förtroende och som kan få personer att växa. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom områden som socialt arbete, ledarskap, organisation eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap, arbete från en komplex verksamhet samt har goda kunskaper och arbete utifrån hemtjänsten och SOL.

Det är meriterande om du har erfarenhet av hemtjänst inom LOV och har kunskap och arbete utifrån HSL. Det är även av fördel om du har varit chef och har goda kunskaper om personal och ekonomiansvar. Eftersom det förekommer bemannings- och schemaförändringar ser vi gärna att du har erfarenhet av detta. Har du dessutom vana av vårt datasystem Treserva är det ett plus. Det är även viktigt att du kan uttrycker dig väl i tal och skrift.

Körkort och tillgång till egen bil erfordras då du behöver kunna ta dig till olika arbetsplatser över ön.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Hemtjänsten norra Visby, Socialförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Kontakt

Agneta Nyström
Avdelningschef hemtjänsten
0498- 263 458
Jane Sandberg
Enhetschef
0498-26 85 80

Ansökan

Referensnummer
A943869
Sök senast
2020-04-26
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt