Kontakt

Marica Gardell
Socialdirektör
0498-263350
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Kvalitetschef

Som en del av Region Gotland ansvarar socialförvaltningen för socialtjänst, äldreomsorg och omsorg om personer med funktionsnedsättning på hela Gotland. Våra cirka 1900 medarbetare är med och skapar en effektiv verksamhet som har kunden i centrum.

Är du erfaren, engagerad och utvecklingsorienterad med ett stort intresse för kvalitetsfrågor? Hos oss på Region Gotland får du möjlighet att arbeta i en spännande och unik roll där du blir en viktig lagspelare för att utveckla välfärden på Gotland.

Som kvalitetschef i socialförvaltningen får du en roll som expert inom kvalitetsområdet där du kommer att leda, driva och utveckla förvaltningens strategiska kvalitetsarbete som en integrerad del i förvaltningens verksamhetsplanering och utveckling.

Arbetsuppgifter

Att vara kvalitetschef inom socialförvaltningen på en ö mitt i Östersjön gör uppdraget unikt och utmanande, men framförallt väldigt viktigt. För att trivas och lyckas i detta uppdrag behöver du ha förmåga att se helheten, ha god omvärldsbevakning och utgå från ett kvalitetsperspektiv. Du måste också kunna sätta dig in i komplexa frågor och vägleda verksamheten på ett pedagogiskt sätt i dessa ärenden.

Huvudfokus i uppdraget är ansvaret för att driva förvaltningens kvalitetsprocesser tillsammans med ledningsgruppen och andra relevanta funktioner. Du kommer att vara förvaltningens övergripande processledare och kontaktperson rörande kvalitet och verksamhetsutveckling.

Ditt uppdrag omfattar bland annat:
• Ledning för kvalitetsavdelningen som har cirka 20 medarbetare och innefattar utvecklingsledare, medicinsk ansvarig sjuksköterska, seniorteam, anhörigstöd och dagverksamhet för personer med demenssjukdom.
• Ansvara för uppföljning av kvaliteten inom både egenregin och privata utförare
• Ansvara för omvärldsbevakning inom kvalitetsområdet
• Ansvara för samarbete med andra förvaltningar, aktörer och privata utförare
• Direkt chefsansvar för enhetscheferna inom avdelningen
• Representera Region Gotland i den Regionala stödstrukturen för kunskapsspridning både lokalt och nationellt
• Utforma förvaltningens verksamhetsplan och kvalitetsdokument
• Ansvara för att sammanställa och analysera förvaltningens övergripande kvalitetsarbete
• Fatta beslut vid allvarliga missförhållanden och anmäler till IVO
• Arbetsmiljöansvar

Som kvalitetschef hos oss kommer du att samarbeta med övriga förvaltningar och ingå i Region Gotlands kvalitets- och digitaliseringsnätverk.

Du rapporterar till förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot socialt arbete eller vård och omsorg med akademisk kunskap kring kvalitet och verksamhetsutveckling. Har du en högskoleutbildning inom ledarskap, kvalitet eller kvalitetsteknik så ser vi det som meriterande.

Du behöver ha flerårig erfarenhet av att ha arbetet med kvalitet och verksamhetsutveckling inom socialtjänst och/eller hälso- och sjukvård. Du har goda kunskaper i metoder för utvecklings- och kvalitetsarbete och erfarenhet av tidigare chefs- och ledaruppdrag. Du har även goda kunskaper i SOL, LSS och HSL-lagstiftning. Vi ser det som önskvärt om du tidigare har arbetat med kvalitet- och utvecklingsfrågor på ett strategiskt plan och har erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation.
Du är strukturerad, analytisk och utvecklingsinriktad. För att lyckas i uppdraget behöver du även ha en god ledarskapsförmåga och vara kommunikativ. Du har hög integritet och förmåga att arbeta både i team och självständigt.

Det här är en tjänst för dig som gillar att utvecklas, driva utveckling och tycker om att vara med och påverka. Som medarbetare i Region Gotland erbjuder vi dig flertalet förmåner som gör att du har en möjlighet att hitta en balans mellan jobb och fritid samt känner dig trygg i din anställning. Dessa kan du läsa mer om här:
https://www.gotland.se/formaner

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Socialförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakt

Marica Gardell
Socialdirektör
0498-263350

Ansökan

Referensnummer
A945680
Sök senast
2020-04-20
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på https://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt