Kontakt

Henrik Hammarskjöld
Rektor
0498-269484
Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Lediga tjänster

Lärare i fritidshem/­fritidspedagog

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och fortsätta att bygga upp en ny skola från grunden. Polhemskolan är den tredje skolan i skolområdet och är en nystartad grundskola med profilen naturvetenskap och FNs Globala mål för en hållbar utveckling. Den startade upp höstterminen 2019 och har till hösten åk F-6.

Polhemskolan ingår i Norrbacka/S:t Hans/Polhem skolområde och ligger i norra Visby med tre F-6 skolor. En belägen innanför ringmuren och två strax utanför. Skolområdet beräknas i framtiden ha runt 550 elever jämnt fördelat på skolorna. På alla tre skolorna finns fritidshem i åldrarna F-6. Skolorna har nära tillgång till de sevärdheter som finns i Visby men också Visbys medeltida stadskärna. Naturen finns också på nära avstånd genom havet, gravarna runt ringmuren samt kuststräckan norrut.
Välkommen att bli en av oss!

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innebär ett pedagogiskt ansvar för verksamheten tillsammans med övriga kollegor. I uppgifterna ingår bland annat att planera, bedriva, dokumentera och utvärdera verksamheten.
I uppdraget arbetar du utifrån läroplanen för att skapa och erbjuda eleverna en trygg, meningsfull, stimulerande och utvecklande verksamhet men också för att komplettera och samverka med skolan. Rast- verksamhet är hos oss numera en viktig del i skolsamverkan för att på så sätt skapa lust- och glädjefyllda samt trygga pauser under skoldagen. Allt för att ge eleverna en bra heldag.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och bygga upp en nystartad skola. Vi ser att gärna att du är en person som tänker utanför boxen i arbetet med att skapa moderna och anpassade lärmiljöer. Du tycker att arbetet kring hållbar utveckling och FN:s globala mål är viktigt där tidigare erfarenhet inom detta område är meriterande.

Du är en legitimerad pedagog som är behörig att arbeta i fritidshem. Du brinner för fritids och har erfarenhet av ett nära pedagogiskt samarbete tillsammans med skolan men också av ett nära samarbete med hemmen. Meriterande är utbildning mot naturvetenskap alternativt erfarenhet av arbete i ämnet. I din ansökan vill vi att du beskriver din vision om hur du vill och kan utveckla verksamhetens arbete kring Hållbar utveckling utifrån fritids perspektiv.

Då vi bygger upp ett helt nytt kollegium lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Du är ansvarstagande, lyhörd och intresserad av att samarbeta och aktivt delta i arbetslaget skola/fritids. Du är duktig på att se till varje elevs individuella behov och förutsättningar samt har en god förmåga att bemöta och engagera elever.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är närmare 60000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Mer information om tjänsten

Anställning

Placering
Polhemskolan, Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde/varaktighet
2020-08-10

Kontakt

Henrik Hammarskjöld
Rektor
0498-269484

Ansökan

Referensnummer
A941755
Sök senast
2020-04-19
Sista sökdatum har passerat!

Övrigt

Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Hitta direkt